Stockholmsemester

Förra helgen åkte vi hela familjen upp till Stockholm för lite häng med vänner och familj. Påfyllning på det kontot så att säga.
Det hela började med att mina Barcelonatjejer planerade en dejt på söndagen men i och med att Richard då precis skulle fylla år så passade jag även på att höra av mig till lite av hans vänner för en surprisemiddag.
Vi rullade upp på fredagkvällen efter jobbet och vissa spanade med förtjusning efter grävskopor, lyftkranar och tjatade om rödljus.  (null)
På lördagen drog vi iväg med min mamma, hennes man och deras hund, till Drottningholm. 
(null)
Där flanerades det i trädgården, sprangs i labyrinter och käkades lunch.
(null)
Så mycket underbar arkitektur överallt. Och hur många trädgårdsmästare sköter om ägorna mån tro?
(null)
Har alltid drömt om att äga ett rosa hus. Tänker att detta duger gott! ;)
(null)

En sprang på två snygga statyer som så ståtligt stod och solade sig...
(null)

(null)

Efter lunch drog vi mot stan och släppte lös våra illbattingar i en godisbutik.  (null)
Bobbo var extasligt euforiskt salig -minst sagt. Godis och saker överallt att titta på. En liten påse fylldes på med gobitar och vi satt en stund på Hötorgstrappen i solen, tittade på folk och bara njöt mumsandes på godsaker. Känslan av att turista på hemmaplan infann sig där och då. Nu är en ju dock lite som turist i Stockholm. Efter många år borta och med en huvudstad som rör sig snabbt är en inte direkt up to date. Och det är galet vad ovant det är med pulsen i stan. Tidigare var en ju en del av den. Nu känns sen öms om stressande.
Efter citypulsen drog vi oss mot Skeppsholmen och Moderna Museet. Där mötte några vänner upp för fika och surprisade Richard. De drog sedan vidare till en resturang och jag rullade hem med barnen trött i höfter efter allt knatande och i huvudet efter en späckad dag med mycket härliga intryck. 
Både jag och barnen somnade ovaggade på kvällen och vaknade pigga och glada på söndag morgon. Vilket var lite mer än en kan säga om Richard, hehe. Han hade en kul och lyckad kväll med grabbarna och rullade in sent, lite lagom sent dock för att orka skiftbytet med mig. Jag drog nämligen iväg och träffade mina Barcelonajentor på söndagen vid lunchtid och han tog en sväng till parken med två yrväder.
En späckad helg med både aktiviteter, vänner och familj! 
Nu är det helg igen och vi ska iväg på dop snart. Sen kommer min brorsa med familj på besök, så vi har huset fullt som vanligt och som jag älskar!
Kommentera inlägget här: