Lite smått å gott från helgen genom mobilen

Idag är jag hemma med Bobbo som är förkyld och tappar rösten till och från. Dagarna är energiska men nätterna sömnlösa på grund av kruppliknande hostattacker. Richard och jag delade på vabbet igår men idag kör jag heldag och imorn (om natten inte blir bättre) tar han heldag. 
Rich är på sluttappen på bokhyllebygget. Det går nog extra fort nu  i slutet för att han också får så pass bra hjälp av lilleman som hamrar och borrar för fullt var än han kommer åt.
 
En hammare och borr är bra till mycket. Även lerbygge...
 
Bobbo är verkligen inne i en period med starkt intresse för saker som snurrar, byggande och att förstå hur saker fungerar, hänger ihop eller ja, varför de snurrar. Som med en av Märtas dockor. Inte används den för att lekas med nej. Den plockas istället sönder och isär för att skapa förståelse kring hur den pratar och varför den fungerar.
Sådär lagom populärt hos storasyster vill jag lova. Eftersom riktiga verktyg ligger framme här hemma till olika projekt så är han inte sen med att försöka ta sig in i allt.
 
I helgen var vi hemma, sista gången på en tid nu tror jag. Sen väntar lite Stockholmstrippar och lite landet häng. I lördags var Myran på kalas hos två tjejer från föris. Vi köpte pysselpresenter till kompisarna och hon pysslade även själv ihop inslagspappret vi slog in med. Hon är en liten kopia av mig som liten. Lugn, stilla, grubblandes och finurlandes på nästa pyssel.
 
Kalaset var i en gymnastiksal. Verkligen ett superställe att leka och springa av sig all energi på, sån som både tas med dit i pirr och uppladdningen av att gå på galej samt för den energi som i form av fika även intas på plats.
Jag går verkligen lös i denna typ av miljö gällande den gamla inredningen. Plintar, bockar och bänkar. Jag vill ha allt! Ute i hallen när vi kom så låg en hel hög med gamla ribbstolar. PANIK! Söndersågade också. Jag hoppas verkligen att de var söndersågade för att de var bortom räddning och ansågs som uttjänta och inte längre säkra att klättra i. Annars hoppas jag innerligt att de sålts eller skänkts istället!
 
Kalaset avslutades med en pinjata och vi cyklade hem på nysopade cykelbanor i solen med vårvindar i fejset. Ljuvligt!
 
Annat helgbestyr har varit att äta långfrukost och göra Melodikrysset. Så som alltid.
 
Samt att pula i träddgården, binda upp rosenbuskar och klippa ner sånt bös vi inte hann med i höstas. Och bäst av allt sitta i lä i solen och äta äppelkaka med grannarna.
Jag fullkomligt älskar denna tid som kommer nu. Ytterdörrar och altandörrar står öppna och barnen på gatan springer fram och tillbaka mellan varandra och umgänget är bara så lätt!
 
Kommentera inlägget här: