Helgens baluns

(null)

God kväll! 
Vi har just kommit hem lite lagom trötta efter en bröllopshelg i Stockholm. Vigsel i pampiga Katarina Kyrka, ett stenkast från där jag tidigare bott. 
En tid i livet drog en upp rullgardinen på morgonen och hade ena kyrkans stora klocktavla som en sol precis utanför fönstret. Och många julkonserter har även där avnjutits med systeryster i kören.
Denna helgs besök var i kärlekens tecken mellan våra vänner Souad och Johan.
(null)

(null)

Själva festen hölls sedan på Kolskjulet på Kastellholmen och vi dansade, åt, dansade och åt lite till... Ett bröllop i min smak!

(null)
Lokalen var utsmyckad av finaste Ida som ni finner under instakontot @ida.linnea.n eller #idasfixochtrix 
Jag tussade ihop henne och Souad i en vild chansning för några månader sedan då Souad hörde av sig och undrade om jag kände en florist. Känner och känner sa jag...vi har aldrig setts IRL men hon gör galet fina bilder på insta. Match made in heaven! 
Ida åkte upp från Linköping i fredags och hängde hos brudparet, förberedde dekorationer och knöt både brudbukett och tärnornas buketter. 
Det var så galet kul att få ses sen på lördagen. På riktigt. Öga mot öga. Efter hatt ha följt henne på distans och smsat lite.
Se bara så fint hon gjorde!

(null)
(null)

Kvällen bjöd på mer dans, mat, skratt och bös med alla vänner.
(null)

Photo booth med rekvisita. En är alltid lika barnsligt förtjust och det är ju ett ypperligt schysst sätt att få lämna avtryck i gästboken såhär.

(null)

Hur en än må trivas i Linköping så gör det alltid extra ont i hjärtat att lämna Stockholm efter en så härlig helg bland vänner och familj. Det tycks visst inte gå över. 
Men det är ändå bra mycket bättre nu när vi bor i vårt Hållbara Hus stort nog att ta emot en skolklass och där gästsängen är alltid bäddad. För har vi inte gäster och besök en helg så är vi själva borta och gästar. Socialt och ösigt som en trivs bäst! 
Hoppas ni haft en skön helg och är pepp på veckan som komma skall! Puss // e

Hello helg. Goodbye för snabbt.

(null)
Första helgen hemma på väldans länge och den har spenderats förstklassigt. Med familjehäng, parklek, god mat och fika.
(null)
Det finns bra sätt att anfalla en munk och så finns det ännu bättre. Att enbart bita loss glasyren. Heja Bobbo! 
(null)
Lördagen fick vi lite spontant för oss själva som ni som följer min instagram sett. Barnens faster och hennes pojkvän hämtade Myran o Bobbo för museibesök. Vi hängde hemma, städade, påtade i trädgården och tog hand om tvätt. Kanske inte låter som väl investerade timmar men det var så görhärligt att komma ikapp och få det fint hemma. Slänga gamla vissna blommor, tömma diskställ och ta tag i högen av tvätt som skulle strykas. Resterande helg blev så mycket mysigare med ett hem i harmoni. Eller kanske mer jag i harmoni på grund av ett hem i ordning.
Rich lagade anka på kvällen och vi bjöd hans syrra och poljkvän på krubb som tack för att de gett barnen en toppendag.
(null)
Idag har jag provat lite olika vintageplagg jag har i garderoben. Nya kombinationer och varianter. Allt med nästa helgs bröllop i tankarna. Jag tror att denna kjol är valet. 

Hoppas ni haft en skön helg!
Här väntar nu lite häckplantering vid staketet.

Drömmen

Lite såhär. En spricka mellan små vackra franska hus på landsbygden

(null)
Med spindelnät i taket

(null)
I en överbelamrad lokal. (Men det kan aldrig bli för mycket)

(null)
Bland vackra gamla speglar och ur

(null)
Omringad av de charmigaste gamla möbler som har en historia de bara längtar efter att få skvallra om i ett nytt hem. Och längtar efter någon som vill lyssna.

(null)
Där lysrör blandas med naturligt dagsljus

(null)
På en rörig gård där inga saker plockas in för natten

(null)
Här är mitt hjärtas framtida butik. Och liv. Där jag sitter med vänner, nya och gamla bekanta, kunder, familj och djur.  En salig kärleksfull och rörigt härlig blandning. Samtal om livets fina över en espresso eller ett glas vin. 
Precis såhär. Mental note. Vision. Dröm. Målbild. Någon gång i livet - en kommande verklighet. Precis så!

(null)
Var tvungen att fota mig i spegeln här för att aldrig glömma eller förtränga. Hit ska jag. Den känslan!