Det är ett hål uti hinken, kära Lisa, kära Lisa

(null)
Nyss hemkomna från en smått magisk helg på landet. Vädret har vart krispigt och svalt men med en värmande sol. 
Märta ville bada men ångrade sig lite smått när hon kom i till låren. 
(null)
Vi har pulat och påtat, klippt buskar och eldat ris. 
(null)
Vi var uppe tillsammans med barnens farfar, influgen från USA, och Richards kusin med fästmö. 
På lördag eftermiddag drog vi en repa i skogen, den lilla del där älg inte jagades, och jagade själva efter en svampmacka. Vi hittade mer än vi kunde drömma om. Middagsplanerna blev smått överflödiga då vi kunde äta oss mätta på dessa gyllena gobitar.
(null)
Märta Myran var både tapper i skogen och hjälpsam efter med rensning och pensling.
(null)
Jag har länge, långt innan vi blev en familj, haft en målbild och att få sitta i skogen med mina små hjärtan surplandes varm choklad och fika. Precis som jag själv gjort med mina systrar, mamma och pappa eller tillsammans med kompisara Hampus och Hanna med familjer. Och i helgen blev det CHECK på den! 
(null)

(null)
Den där lite trötta blicken innan sockret kickar in efter att hård terräng kämpats igenom några timmar. 
(null)
Det var inte bara svamp som fyndades i skogen. Även bättre begagnade hinkar med patina deluxe. 
(null)
Resten av skogsturen gick jag och nynnade på en låt, som mamma och pappa ofta sjöng när jag var liten, på grund av att det var ett hål i hinken.
(null)
- Det är ett hål uti hinken kära Lisa, kära Lisa. Ett hål uti hinken, kära Lisa ett hål. 
- Men laga’t kära Henry, kära Henry , kära Henry. Men laga’t kära Henry, kära Henry. Men laga’t.
- Med vad ska jag laga, kära Lisa...
- Ta ett strå, Kära Henry...
- Men stråt är för långt, kära Lisa...
- Klipp av det, kära Henry...
- Med vad ska jag klippa, kära Lisa...
- Ta en sax, kära Henry...
- Men saxen är slö, kära Lisa...
- Så slipa’ n, kära Henry...
- Med vad ska jag slipa, kära Lisa...
- Ta en sten, kära Henry...
- Men stenen är torr, kära Lisa...
- Så blöt den, kära Henry...
- Med vad ska jag blöta, kära Lisa...
- Ta vatten, kära Henry...
- Men hur ska jag få vatten, kära Lisa...
- Ta en hink, kära Henry...
- Men det är ett hål uti hinken, kära Lisa, kära Lisa! Det är ett hål uti hinken, kära Lisa ett hål!
(null)
Denna hink ska troligtvis få flytta in i Slaggårn och bli en lampa så småningom.
(null)

(null)

(null)
Jag hittade en vaniljsås i kylen hemma som höll på att gå ut. Vi tog med den upp med tanken att göra en äppelpaj på några äpplen från några av gårdens små äppelträd. Men Icke då! Hösten hade kommit längre i Dalarna än i Östergötland. Inte ett blad på äppelträden, än mindre äpplen. Men som tur var låg det ett gäng fina röda på marken, fallfrukt ftw! 
(null)
Helgen har i stort handlat om bröllopsplanering för Richards kusin Johan och hans fästmö Matilda.
(null)
Vi har gått igenom gårdens alla skrymslen och vrår i jakt på bortglömda gamla skatter som ska bli dekor.
(null)
Som en gammal åra...
(null)

(null)
Jag ser så mycket fram emot att få följa deras planering och allt pyssel i vår sen inför den stora helgen.
(null)
En skön helg med familjen på alla sätt. Imorn åker svärfar vidare och jag ska peppa igång en ny spännande vecka. I huvudet rullar massa tankar och inspiration efter samtal i helgen. Vi har lite planer och hyss på gång svärfar och jag. En container, en bil och massa loppade fynd...

Sicken cykelvecka, hållbarhet och FNs globala mål

(null)
Jag har hojat till och från jobbet hela veckan. Kyliga mornar i dimma och sol, brittsommarvärma på eftermiddagarna hem. Kan inte tjata nog om hur glad jag är i min elcykel! 
(null)
Jag har bytt låda på den fram då den gamla var så tung. Denna fina loppade Henkovariant kanske inte blev helt optimal heller då kanterna är lägre. Har lite svårt att få plats med min och barnens packning med galonisar och allt bös. 
(null)
Idag cyklade jag till jobbet med en vit papperspåse fylld med godsaker som söker nytt hem. Hade nästan svårt att hitta till jobbet då dimman låg tät över ängar och åkrar. 
(null)
Jag har dragit igång ett Sharing table på jobbet och vill uppmuntra till att vi ska byta grejer med varandra. Det brukar kunna ligga saker på hög ibland och vänta på ett nytt hem. Eller är det bara hos mig? Är alla ni andra minimalister? 
Jag tog i varje fall med en stickling som jag inte kommer  ihåg vad den heter men jag har fått den av vår granne, då den hos henne växer som ett monster, och nu har min börjat ta fart i samma  galna omfång så denna lilla kvist ska få flytta hem till ytterligare någon annan och erövra dennes fönster. Tog även med två böcker, ett puzzel, ett par fina stickade vantar som tyvärr kliar på mig och ett torrschampo som blev ett felköp (till för blonda, inte brunetter).


(null)
Tanken är simpel. Ge vad du har, vill bli av med eller tipsa om och ta det som faller dig i smaken. 

(null)

Denna vecka har även handlat om hållbarhet på andra sätt. Jag har under några veckor fnulat ihop en nästan 30 sidor lång rapport med tips och trix på hur en kan bidra gött och klimatpositivt till världen med utgång från FNs 17 globala mål. Redovisat och satt kollegorna i brainstormande övningar för att klura på hur vi kan bidra. Som företag och som privatperson. Många bra tankar och idéer dök upp! 
(null)
Jag har även uppdaterat mitt kontor med nya bilder med motiv som är högst personliga och som får mig att må prima. Som denna ovan med ett citat från favoritlåten Container med David Schutrick. Ska visa lite mer, före och efter, sen.
En intensiv men galet skoj vecka. Fredagen ligger runt hörnet och vi ska ha ett kundevent/träningsevent på jobbet, utomhus kl 07:30 i denna galet härliga brittsommar. Kyliga mornar och varma eftermiddagar med krispig luft. 
Sen väntar landet över helgen med familjen,  svärfar som är på besök från USA och Richards kusin med blivande fru. Det nalkas bröllop i Slaggårn igen i sommar så planering står på agendan. Ser fram emot det här så galet mycket! Och som jag längtar upp till Slaggårn nu. 

Sjukstuga

God kväll, 
Här har det vart sjukstuga i dagarna tre. Frank har vart febrig men på röjarhumör ändå. Det är ju lite smått galet med barn ibland. Att ha 39 grader plus och springa som en ångvält ändå. Hur? Orkar? Han?
(null)
Så tacksam, mot mig själv haha, för att jag pushat för barnens lekrum. En dag som denna tar aldrig leken slut och det behövs en uppsjö av aktiviteter för att hålla vår lille tornado på banan. Affären, scenen, legot, mekanot, utklädningskläderna, trolldegen, ritsaker, böcker, dansat, lyssnat på musik, bilat bilbanemattan varv efter varv...vojne vojne vad vi har bösat oss igenom saker idag. Det är rätt läckert att få svansa efter denna lilla krabat en dag och se hur han tar sig an saker, tänker och pratar.

(null)
I helgen väntar hemmaliv, planering kring en hållbar häck och två kalas. Om jag hinner ska jag svänga förbi någon second hand-butik. Inte för att handla, faktiskt. Jag har rensat garderoben och några påsar på vinden, så lite grejer ska åka tillbaka och få hitta ytterligare ett nytt hem.

(null)
Ett av dagens vab-projekt har varit lyftkranebygget nedan i trämekano. Barnens morfar hade loppisfyndat det och jag och Frank har nu lagt två svettiga timmar på teamwork och instruktionstydande. Vi bemästrade det. Nästan. En kan säga att det var de minsta små och mest otydliga bilder som skådats och de fick en IKEAmonteringsanvisning att framstå som a piece of cake.
(null)
Hoppas ni har en skön start på helgen! Må bäst! // e
(null)