Ring P1 och med livet som insats


(null)
Nattsvart. 
När bidde en sådär nattsvart bitter plötsligt?
Varje dag hojar en sammanlagt en mil till och från jobbet och varje dag kommer en fram spottande av ilska och med en puls i 180. 
Iförd reflexväst, blinkande extralampor, reflexer och fasta lampor på cykeln gör en allt för att inte plikta med livet  i trafiken. För min skull, för att min familj gärna har mig kvar men också för mina medtrafikanters skull. För hur skulle en kunna leva med sig själv om en körde ihjäl någon? Tanken får mig att rysa och en har nu kommit till en punkt där en näst intill idiotförklarar trafikanter utan reflexer och lampor. Att synas är ett hållbart och moget agerande! Använd reflex!!
Dags att ringa P1 månne och beklaga sig en smula, haha?
Men varje dag hojar jag till och från jobbet och varje dag är det antingen med livet som insats över bilkorsningar där stressade biltrafikanter gasar in i rondeller för att hinna först utan att tänka på korsande cykelbanor eller genom industriområdet där en jobbar och lastbilar gasar ut från parkeringar utan att se sig för. På en millisekund kan det gå så jävla snett! Och inte bara för mig som blir platt! Den bakom ratten ska också leva med sin oförsiktighet. Hela. Livet. 
Gångtrafikanter och andra cyklister då, de som en möter på vägarna och som med lurar i öronen inte hör mig plinga och skriker till när en svischar förbi, de som inte använder reflexer och plötsligt två meter framför bara är där så en får kasta sig åt sidan och de som är ute med hunden i långt koppel utan reflex och som går på varsin sida av cykel- och gångbanan. En har mött dem alla och en är hyfsat nattsvart i sinnet inför hur idiotiskt det är att välja att inte synas! 
(null)
Med enbart reflexer på cykeln kommer en en bit i sin synlighet. Men till detta adderar jag lampor och extra blinkande belysning. Dock känns det som en saftblandare på huvudet a la Inspector Gadget skulle vara nåt att tillägga!
(null)
Då kanske en syns?!
(null)
Utan reflexer är du körd! Du syns när det är för sent. Med reflexer finns en rimlig chans till att bilar hinner väja och bromsa. 
(null)
Använd reflex! 
Hej hopp från tant gneta som nu ska bylsa på sig skidutrustningen och hoja hem i snålblåsten på Östgötaslätten. 

PS. Det är för övrigt galet härligt att hoja året runt! Kläder efter väder och en gratis vardagsmotion. Det går inte av för hackor det! Om en nu ska säga nåt positivt... ;) DS.

Kommentera inlägget här: