Veckan som gått

(null)
Hej på er, 
Hur har ni det? Här är allt gott även om jag känner att mitt dygn saknar timmar. 
Jag har haft roliga och intensiva dagar både hemma och på jobbet som gjort att jag somnat ovaggad i soffan typ 19:59 varje kväll. Tänkt att "Ja, ikväll kan jag äntligen se den där serien och vika lite tvätt". Har sen vaknat fyra timmar senare i ett hav av omaka strumpor och skrynkliga toppar och undrat vad som hänt? Igenkänning någon? Snälla!! :)

(null)
Förra veckan höll föris stängt en dag så jag var hemma med Märta och Frank och hade passat på att slå två flugor i en smäll och boka in en ny plåtning av huset för en tidning. Numret kommer ut efter årsskiftet. 
Det var ett spännande projekt att agera fotoassistent, modella samt hålla två illbattingar nöjda. Ni som följde med på min Insta Stories såg ett litet smakprov...
(null)
Jag var även iväg på en bra föreläsning med Medveten konsumtion på DoSpace i Norrköping. Detta genom Miljönätverket i Östergötland som jag är med i.  Bra grundläggande fakta, tips och trix på vad en kan göra i sin vardag för att bidra till Agenda 2030 och en mer hållbar värld samt lite nya bekantskaper. Sånt är alltid kul!
(null)
Besökte också en butik jag länge gått och trånat efter. Varié! 
Jag har följt deras Insta länge men aldrig haft vägarna förbi Norrköping och butiken. Så glad att det äntligen blev av. Och sicken drömbutik sen. Önskar den fanns i Linköping. Önskar jag fick driva den då (tänker högt nu). Önskar jag kunde kombinera det med andra idéer som snurrar i huvudet. Dröm! Verklighet nån gång månne?!

Denna vecka startade ju med White Monday. En dag som skapats som motpol till fredagens galna happening, Black Friday (hör mig sucka djupt). Köphets, hysteri och galna erbjudanden som leder till att mångmiljon belopp spenderas i handeln. Slit och släng. Lägg på hög. Köp mer än vad vi behöver. Typ. 
White Monday står istället för cirkulära affärsmodeller, hållbarhet och återanvändning. Sånt som borde vara standard om du frågar mig! 
Black Friday har ju spårat ur totalt känns det som. Från att vara EN DAG pågår den nu i flera veckor. En skulle ju kunna säga att det hela börjar med Singles Day som går in i Black Friday -som nu mer blivit Black Week, och avslutas med Cyber Monday. Vi kanske får någon dags uppehåll innan för-jul-rean tar över...
Låter jag bitter! Mmm, så är det!
Så det känns jevligt gött att White Monday gått från ett trettiotal engagerade företag med hållbara erbjudanden förra året till över hundra i år! Bra känsla!!
(null)

Vidare började ju denna tisdag fantastiskt med att Årets julklapp släpptes och ÄNTLIGEN gled något hållbart upp på prispallen. Årets julklapp 2018 är Ett återvunnet plagg!
(null)

(null)

Genom alla år hittills så har mycket tekniska prylar sopat mattan med allt annat. Och även om en medveten person i alla år kunnat välja att handla återanvänt. Och även om vissa prylar andas lite hållbarhet om en anstränger sig, som ljudboken (färre träd huggs ner för att göra papper till böcker) eller elcyklen (som fått fler att faktiskt välja cykeln istället för bilen). Så är detta första gången som ett hållbart ord kvalat in på listan! 
Vi blir mer medvetna! Det ser ljusare ut! Och detta gör mig så glad! 
Heja vintage! Heja återanvändning! Heja återvinning! 
(null)

Nämen hörni, nu är ju klockan 20:45 och jag har inte somnat än! Kanske håller mig vaken genom en serie ändå?

Nyloppat

(null)
Hej på er! God kväll! Goder afton!
Igår var jag iväg på ett kvinnligt nätverksmingel i stan som hade sin första träff och lanseringsevent. Trevlig och kul men en kanske inte var målgruppen helt!? Tant kände sig gammal, haha! Men jag hoppas det kan växa till sig och generera spännande möten och föreläsningar av grymma tjejer framöver. 
Precis innan dörrarna till eventet öppnades så attackdök jag in på Röda Korset i stan. Det var en evighet sedan jag var där känns det som. 45 sekunder senare klev jag utanför dörrarna igen med en koffert i handen. Den bidde min för 95 riksdaler. Får inte riktigt nog av koffertar. Snygga är di och fungerar finfint som förvaringsmöbel. 
I barnens lekrum står två på varandra som ett soffbord. I ligger utklädningskläder. Den ena är mormor och morfars gamla och den andra är från mitt barndomshem.
(null)
På vinden står också två vid fotändan av gästsängarna där. Mest för att de är snygga men de rymmer även våra vinterkläder. Dessa båda är loppisfynd.

(null)
Den nya jag fann igår på Röda Korset har en fin gammal resgodsetikett från SJ. En dröm vore ju att bygga om en sån här vacker skönhet till en modernt funktionell en på hjul. Sicken dröm för en bakåtsträvare som jag att få resa med en sån!
(null)
Den bidde även en ice breaker och samtalsöppnare igår på nätverksträffen. Inte alla som kom med sin egen garderob! För så bidde det här. Det var mycket folk och trångt och klädhängaren i hallen blev snabbt full. Se då tog jag både min och mina kollegors två jackor och pulade ner i’n och vips så hade vi ordning på sakerna och vår egen garderob. Praktiskt och snyggt om du frågar mig.
(null)

Idag på lunchen på jobbet pratade en kollega om en väska hon skulle köpa. Min respons i hårda utrop "HELVETE!" var nog inte reaktionen hon väntade sig. 
Det som hennes väskberättelse påmint mig om plötsligt var att jag som främsta virrhjärna ropat hem en läderväska på auktion för över två veckor sedan. Betalt 350 kronor. Och glömt hämta ut den. 
Hej extra gå över tiden förvaringskostnad! 
Så idag trampade jag dit i ilfart på min hoj och möttes av en större skönhet än väntat. Den var ju stor som en weekend bag. Stor älsk!
(null)
Den gulliga tjejen i kassan tog snällt bort min förseningsavgift så nu kändes det ännu mer som ett kap. Var ju beredd på att betala en halv förmögenhet här.
Mitt emot auktionshuset här i stan ligger en av mina favoritloppisar eller second handbutiker, Återvinningen. En passade ju på när en ändå var i området och cyklat sig svettig dit, pep snabbt in och scannade av de enorma ytorna och alla rummen. Fångade med mig en ny badrumsmatta till lilla WCn på entréplan för fyra guldpengar och en färggrann kimono för en gammal Selma-sedel. Lycka! Den sistnämnda kommer bli så fin som morgonrock nu och som klänning eller öppen kofta i sommar ihop med linne, shorts och träskor. Typiskt landetskrotar finplagg.
(null)

(null)

Två guldkornsdagar i rad gällande loppisfynd minst sagt!
(null)

Efterlängtat hemma

Pöh! Typ.
Ligger just nu utslagen på sängen för en liten vila. Så får en göra på helgen. Det gäller att passa på när Frank sover. Vi håller oss på hemmaplan hela helgen. Så ljuvligt. En har sett fram emot detta en längre tid nu. Tror faktiskt att det var mitten av september senast som vi var hemma hela familjen en hel helg. 
Jag åkte till blomsterbutiken i onsdags efter jobbet och fullkomligt rånade dem på höstinspiration. Fyllde bilen till bredd och höjd, skrev upp mig på nåt typ av medlemskap och fick bonus direkt då jag handlade för vad en behövde för att få återbäring. På ett bräde. Hmm.
Men dagarna har gått i ett, ekorrhjulet snurrat på och en har inte riktigt hunnit med och stannat upp för reflektion eller för att njuta. Så jag ville maxa helgen och göra fint så att slippa åka och handla blommor i helgen kändes bra. Hemmet har således förfallit dessa veckor och det kliar i mina fingrar för att göra fint. Klarar inte riktigt av när det ligger högar med bös överallt. Det stressar mig. Dammråttor står jag ut med men allt annat som bara ligger och dräller gör mig tokig tillslut. 
Så idag gick vi upp och åt en långfrukost och begav oss sedan ut. Allihopa. Jag har planterat och gjort entrétrappen höstmysig, Richard byter bromsskivor på bilen (ännu! Han e tapper! Sicket heldagsprojekt), och sätter på vinterdäck, och barnen har lekt och geggat med lövhögar, lera och busat. Vi åt lunch med grannarna och som jag saknat det underbara enkla hänget som vi har här hemma i grannskapet! Vi är borta för mycket!! Basta!
(null)

Förra helgen skulle vi vara hemma men spurtade upp till Stockholm och Dalarö för att bo hos bror min. De är bortresta men deras lilleman, fyra månader yngre än Frank, är kvar hemma. Så vi har pusslat lite med barnvakt hela familjen. Ljuvligt mysigt och kul men också hysfsat intensivt. Som att ha tvillingar kan en tänka. Frank och Hugo tillsammans utgör nån form av explosionsartad tornadostorm. Fast glädjefull. Som ett smärre träningspass att springa efter dem vill jag lova!
(null)
Så glad att dessa herrar kommer få växa upp tillsammans och ha varandra nära. Ängslig och rädd också månne för vilka hyss och rackartyg som väntar runt hörnet. 
(null)
Vi drog till Skansen på lördagen och busade runt i parklek, åkattraktioner och bland djur. 
På söndagskvällen kom vi hem igen till Linköping och alla somnade innan huvudet ens nuddat kudden. 
På måndagen pep telefonen min stup i kvarten om att det var kul att se hela familjen  i tidningen. Va? Tänkte jag. Vilken? Hur? När? Tills poletten trillade ner. Family Living som var här och plåtade i somras hade släppt numret nu. Jag trodde ju den skulle komma ut lite senare och var helt oförberedd! Haha! 
Sen i onsdags trillade finblaskan även ner i vår brevlåda och i torsdags släpptes den i butik. 
(null)

(null)

(null)
Så kul att få vara med i sin absoluta favorittidning! Märta är mäkta stolt och Frank pekar på bilden av sig själv och säger "Hugo!" 
Olika nivåer på hur en reagerar helt klart. 

Nu blir det en snabb blund, sedan en kaffe i solen på trappen och mera plock och fix hemma. Känns som om det är hög tid att plocka undan sommarskor och jackor i hallen! Inte sant? En kan inte vara på topp och i fas jämt!