Hej hopp halli hallå

(null)

Plötsligt händer det! Tystnaden här ifrån i över en vecka beror på inskolning på förskolan för lilleman och inskolning av en själv på nytt jobb. Nya rutiner, nya ansikten och nya utmaningar. En har liksom bara en viss mängd energi och när huvudet snurrat som en torktumlare på kvällen och en somnat snabbare än huvudet hunnit träffa kudden så har uppdateringarna på så vis uteblivit. Förståeligt hoppas jag!? ☺️ 

Men se huset har ändå inte stått stilla! Plötsligt händer det, som sagt. Även om jag inte dragit något strå till stacken. Richard däremot levererar inpå småtimmarna och äntligen är den Blocketfyndade tapeten Ava från Sandbergs påväg upp i övre hallen. Sakta men säkert. Våd för våd. Och det får ta sin tid. För då rummet mest består av dörrar (sju närmare bestämt) så är det lite pill vill jag lova. Men det händer! Och en kunde inte vara gladare! 

London calling; sopsortering, loppisar, gypsy swing och NOLA-hetta


(null)
Nyss hemkommen och försöker landa alla intryck - högt och lågt - efter tre intensiva dygn i London. Jag har vart iväg med farsan min då jag fick resan och en musikal i födelsedagspresent nu innan jul. 
Farsan och jag delar intresset av het cajun gypsy swinging musik a la 40-tal och NOLA-anda (New Orleans). Det är den musiken jag i stort är uppvuxen med och som han som musiker själv spelar. Inte så konstigt då kanske att jag diggar samma! En kunde ju dock trotsat och gått all in i hårdrockens eller dansbandens värld men i detta fall så föll inte äpplet så långt från trädet...
Vi har vart uppe från arla morgon och betat av i stort alla stadsdelars marknader och loppisar och gått, gått, gått till sena kväll och natt men med några mat och vin stopp på ypperligt bra restauranger vi blivit tipsade om. 
Som sagt, tre intensiva dagar. Nästan så en behöver semester nu! Pöh! ;) 

(null)
London visade sig från sin vanliga fyra nyanser av gråa-sida. För jepp, det är en färgbild ovan! 
(null)
Vi drog till Nothing Hill och Portobello Roads marknad på fredag morgon.
(null)
Hittade femton klänningar som alla gjorde att jag dog en smula men valde ut en som fick följa med hem. Ska visa sen! För det är inte denna.
(null)
Underbara gamla slitna läderväskor som får en att vilja bli en sjöbuse och bosätta sig på Jutholmen. Tänka att ta båten till affären och packa matvarorna i denna bag! Åååh! 
(null)
Fina gamla träleksaker! 💚
(null)

(null)

(null)
Här och där satt folk på uteserveringar, ibland under infravärme och ibland inte. Själv var en klädd för arktisk kyla och såg lite väl påbylsad ut i sin från i somras vita loppade duffel för 50 spänn. Många hade små ballerinaskor också utan strumpor. Själv promenerades det i 80tals stövlar med höga breda skaft och ludd i. Värme ftw! Men så e en ju en frusen lort. 
Som jag älskar gatumusikanter! Svängigt och glädjande! Piggar ju upp vilken dag och vilket gathörn som helst. Men även här finns nog viss barndomspåverkan.  Morsan och farsan lirade mycket på gatan när brorsan min var liten så det finns i mitt dna. 
Denna kille vad outstanding. Grym röst och med enbart två strängar på basen fick han hela gatan att svänga och lyfta!
(null)
Fann en gammal trumma som gav mig habegär till barnens rum. Men att få med den hem på flyget...gah! Den fick så snällt hänga kvar. 
(null)

(null)
Det tittades, kändes och klämdes på allt och mycket
(null)

(null)
Men även klappades ❤️
(null)

(null)
Fann Beni Ourain mattor. Troligtvis fina kopior av priset av dömma. Men ack så fina!
(null)
Farsan hittade en Kodak Duaflex-kameras som han letat efter
(null)
Och jag sprang på dörrhandtag i mässing till barnens sovrumsdörrar. Alla tre för 5 pund istället för 150 spänn styck som en lätt kan få hosta upp för dem nya. Sprang även på en gammal portfölj från 20-talet som Richard ska få (så schyyy! säg inget, han har inte fått den än!)

På kvällen hade vi kollat upp en Django-bar med live gypsy swingmusik
(null)

(null)
Vi var nog de enda där som verkligen gick in i musiken. 
(null)
Som verkligen lyssnade aktivt och applåderade. De flesta andra tjoade högljutt i sina sällskap eller var uppslukade av varandra på andra fina sätt ❤️
(null)
Och maten, stämningen samt stället var fab på alla sätt. Helt i min smak! Liksom lite för mycket och härligt rörig inredning. Saker och små lampor överallt. Som ingrott också. Och då menar jag inte smutsigt på något sätt utan ingrott som att känslan och stämningen sitter i väggarna! Lite som om Stampen och Peppar i Stockholm möter varandra. Eller vilket New Orleans hal som helst. Helt enkelt bra!
(null)
Och stämningen var het. Så het så att rutorna immade igen
(null)

(null)
Obligatorisk spegelbild på toaletten och dessa handfat sen
(null)
Iskallt, kokhett, iskallt, kokhett...svårt att hitta ett ljummet och svenskt lagom-läge. Engelsk byggnadsstandard och allt sånt, suck. Men kaklet var väl ljuvligt så säg?! 
(null)
Lite eldragning rörig som fågelbon på sina ställen för att inte tala om sopsorteringen i detta land. Hjälp alltså! Hur kan de ligga så långt efter?
(null)
Att de till och med skriver ut att soporna går på deponi är så skrämmande. I Sverige går enbart cirka 1% av våra sopor på deponi! Tack och lov att vi "köper" sopor från andra länder. Då vi är bättre på att ta hand om och sortera är det bättre för vår gemensamma planet och miljö. 
Detta gjorde att jag inte hade mage att slänga en glasflaska direkt i soporna och tog därför med mig den hem. 
(null)
Nu får den bli en flaska eller något annat igen och inte grävas ner i jorden och förpesta vår miljö. 
Blev måttligt retad av våra vänner som vi bodde oss. "Haha, ska du ta med soporna hem?!" . Men när man såg Themsen utanför fönstret och hur det under ebb och flod dök upp skräp som flöt runt och som låg på botten  så hade en inte mage att slänga glas rakt i soporna! 
Alla fåglar som simmade runt där också, alltså Pöh! Stackars djur som mumsar loss på alla plast. Efter att ha sett A Plastic Ocean på Netflix precis innan jag åkte så var detta det enda jag kunde tänka på. 
Nåja, ett litet litet bidrag i alla fall och ett något lättare samvete månne efter att ha flugit flygplan och pruttat ut massa skit i luften på så sätt. Många bäckar små... så inte allt blir lika skitigt som Themsen.
(null)

Åter till den roligare biten. På lördagen efter ytterligare en dag av språngmarsch runt på loppisar så satte vi oss ner på århundradets vackraste men mest obekväma Öglanstolar (är det bara jag som faktiskt inte kan sitta på dem? Jag älskar älskar älskar formgivningen. Men det är ju ett stort hål för ryggen och jag får inget stöd alls!? Ont!) på Marble Arch Teater för att dras med i den fantastiska föreställningen Five Guys Named Moe. 
En story som utspelar sig i 40-tales New Orleans och alla musik av Louis Jordan
(null)
Svängigt värre!
(null)
Och spana in kläderna! Mumma! för en bakåtsträvare som jag. 
(null)
Ett tips om du ska till London är att se denna kanske istället för alla stora föreställningar som går. Vi satt som inne i ett cirkustält kan en säga och scenen är både längst fram och även runt om i salongen. Musikalartisterna springer runt, drar upp publiken, dansar på borden och spriden en hej dundrandes stämning! I ren het och ösig NOLA-anda med liveband som lämnar alla åskådare danssugna.
(null)
That’s all for now folks! Imorgon börjar jag jobba, tjohoo! På återhörande. Nu ska jag gå och sopsortera mina londonsopor! Puss // e
Kategori: Ett hållbart hus, Loppade fynd; Taggar: Five guys named Moe, London, New Orleans, deponi, fleamarket, loppisar, musikal, nola, sopsortering;

Lite nyår, lite bubbel, lite glitter

(null)
Godast morgon! 
Sovit gött hoppas jag! Vi är fortfarande julelediga och kämpar just nu på med att vända tillbaka dygnet. Ett bekvämt bekymmer samtidigt som det är dösvårt! Bästa sättet är att som idag boka in optikern arla morgonstund. Jag har lite saker som känns bra att checka av nu innan jag börjar jobba om lite drygt en vecka. Som optikern, tandläkaren och även kanske doktor husläkaren. 
35 bast var väl ingen ålder kändes det som tills någon sa att mina spända käkar kan ha att göra med tandgnissling nattetid. Hej kommande bettskena månne? Haha, Tantpoäng deluxe! Hoppas att det är detta som krävs dock för att slippa ont. 
Har det nya året vart snäll med er so far? Vi har mest strosat i mjukisbyxor, familjehängt och städat undan kalaset som begav sig här hemma. Det tog tre dagar i  s l o w m o t i o n  att komma tillbaka till någon typ av grundordning. Pöh! Så värt det dock! För ack vad skoj och mys det var!
Vill du kika lite bilder så följer det här...
(null)

(null)

(null)

(null)
Dukningen bidde av två loppade dukar från Myrorna a 50pix. Tanken var först att jag skulle färga dem mörkgrå. Jag ville ha en enhetlig mörkgrå färg men var inte sugen på att betala en femhundring för en linneduk som inte skulle täcka vårt långa bord och än mindre då en tusenlapp för två som istället skulle bli lite för långa ihop. Snål? Kanske! Men sen går jag ju också så igång på att DIY-lösa mina idéer till en billigare peng så dessa från Myrorna skulle bli perfekta.
Men se det bidde inte som jag önskade! Trotts lin- och bomullsblandning i dukarna så fäste inte färgen som trott och hoppats. Jag vet inte vad jag gjorde för fel. Dukarna kom ut i en nyans mörkare men fortfarande mönstrade.  (null)
Och så fick de nu förbli. Vid en snabb provdukning av två kuvert så kände jag att det skulle bära ändå. 
Känns dock hemskt att ha spolat ut en massa färg i onödan! Suck! Inte alltid det blir bra trots att en försöker göra rätt och inte köpa nytt.
Min vision var grått, rosa, silver och guld i dukningen. Några gamla servetter i beige som jag loppat för många år sedan tänkte jag att jag kunde färga rosa och denna gång då naturligt! Rödbetor (ekologiska!) blev vägen men se även här gick det galet snett!
(null)
Den beiga ursprungliga färgen
(null)
Ner i rödbetsbadet
(null)
Och färgen tog sig fint.
När jag plockade upp dem och var nöjd med kulören var de så fint och dovt puderrosa. Men mitt i all förberedelse, stress och jonglering av  hjälpsam Frank vid fötterna och mest av allt att jag förlagt mitt huvud någonstans (kanske kvar i Stockholm efter jul?) och inte läst på tillräckligt så slängde jag in dem i tvättmaskinen för att tvätta bort överflödig färg. Hej då ALLT rosa! Välkommen tillbaka beiga tyg och hej hög tid att tänka om, klockan fem i dags att gästerna ska dyka upp. Inte alltid så välplanerad och välorganiserad. Nop! Dubbelsuck.
Men vitt är ju också fint! tänkte jag och sprang upp och hämtade min loppade samling linneservetter som vi hade på vårt bröllop i #slaggårn och som även används titt som tätt på Thanksgiving och andra bjudningar. 
(null)
Och förrätten gjorde sig finfin till denna dukning. Löjrom! Say No more! 
Dukningen i övrigt bestod av mina loppade mässingsljusstakar, de små loppade gamla senapsglasen som vi glöggat i nu, mina ärvda silverbestick som vi kör med till vardags, loppade glas och ärvd kaffeservice. Nyköpt blev en påse glittriga stjärnor i guld och silver för trettio spänn och en knippe tulpaner. I övrigt klippte jag ner en redan befintlig bukett som var påväg att blomma ut. Funkade perfekt!
På bordet la jag också ut mina loppade gamla alfapetsbokstäver som jag gör smycken av, skrev ut GOTT NYTT ÅR på bordet och ställde fram två glasaskar fyllda med bokstäver, om någon ville knåpa ihop ett meddelande själv. 
(null)
När vi käkade mumsig förrätt och drack bubbel till (varför vänta till tolvslaget va?) så kalasade våra små stora tjejer (Märta och två tjejkompisar) i sig sin huvudrätt Rallykorv...wroooom-fort! 
(null)

(null)
För att sedan bege sig ner i källaren med filmmys. Nästan nakna! Att hänga i bara trosorna ihop. Så goa! Finklänningarna var på i cirkus två och en halv minut från att gästerna anlände. Sen drog tjejerna av allt, sprang nakna, i trosor, i Elsa- och Annaklänningar och andra utklädningskläder. Bekväma, sig själva och samtidigt i en fantasivärld. (null)
En var nästan lite avundsjuk iklädd prickiga strumpbyxor och loppad glitterblåsa i A-linje från 60-talet.  (null)
(null)

(null)
Klänningen köpte jag när jag var gravid med Frank och kunde då inte prova den. Men jag anade och hoppades att den skulle passa och oh yes! nu gick det!
(null)
Matlagningen fortsatte och vi hjälpes alla åt! Vi var tre familjer som firade ihop och hade delat upp rätterna mellan oss. En familj på förrätt, vi körde huvudrätt och den tredje familjen gjorde efterrätten. 
Jag hann inte med att fota allt. Och vissa rätter var heller inte fotovänliga (läs vår huvudrätt då upplägget blev katastrofal) men ändå god. Men spana in en av efterrätterna...
(null)

(null)
Ballerinakakor mixade med färskost som sedan formats till bollar, chokladtoppats och dekorerats. Eh...mums! I kvadrat!!!
(null)
Innan tolvslaget körde vi vuxna en Intro-tävling med låtar på Spotify. Galet kul! Och svårt, för det skulle inte vara rätt låt utan grupp/artist som svar. 
Och det gjorde att det både grubblades...
(null)
...och flabbades när poletten föll ner.
(null)

Av lappen nedan på bordet av dömma så sopade en laget mattan med det andra, smokingflugor rök och servetter torkade svett ur pannor på tävlingstaggade deltagare.
(null)
Sen preppade och peppade vi för tolvslaget.  (null)

(null)
Körde ett klassiskt champagnetorn av loppade små kupor. (Men vi hade nog behövt fler eller staplat annorlunda för det nedersta lagret blev utan bubbel.) 
Och vi spanade fyvrkerier genom fönstret (då några tjejer tillslut fått på sig lite kläder igen, och andra inte (Märta))
(null)
Balunsen pågick fram till två-tre-tiden och sedan körde jag och Richard en snabb undanplockning av det värsta...
(null)
...slängde oss i soffan (och fåtöljen), läste ikapp lite Gott Nytt År-sms, såg Grevinnan och betjänten (som sig bör!) och bara va en smula.
(null)

(null)

Bra avslut! Bra start! ✨