Glöggmingel


(null)Idag har huset vårt vart fyllt till bredden och höjden med goa grannar, vänner, kollegor och familj. Ett sorl av samtal och skratt, bus, röj och bös. 
Trodde att en redan skulle ha somnat ovaggad av trötthet men tvärt om ligger en nu nerbäddad mellan två lika uppspelta små illbattingar och fnissar. Morgonen kommer nog göra entré med tröttmössa på oss alla tre. Men det är det värt. Så mycket härlig energi att ha alla vänner här! 
(null)
Vi bjöd på allt från ekologisk skinka, hemgjord russinlimpa och saftiga saffransbullar med mandelmassa och vaniljsmörkröm (De mest o-nyckelhålsmärkta bullar jag vet och ack så goda. Jag menar, är du rädd om din vikt avstå då helt. Ska det däremot mumsas så gört ordentligt. Ingen mellanting. Inget lagom här inte!) till "bortgjord" köpeknäck och annat smågodis. 
(null)
Fem i tolv igår kom en på att det glömts köpas pepparkakor. Eller tjaa, glömts och glömt, kanske mest blandats ihop. Jag köpte till jobbet häromdagen och min hjärna måste ha reggat det som om det var avcheckat även på hemmalistan. Pöh!
Turligt nog hade vi deg kvar i kylen för ett pepparkakshusbygge som aldrig tycks bli av... Så jag langade fram den och en osthyvel! Fem minuter senare hade jag sex plåtar fyllda med tunna pepparkaksflan som var in och ut i ugnen på ett huj. Bästa och enklaste baket ever! Galet nöjd med min kreativitet och lösningsorienterade påhittighet denna sena timme.
(null)
Fick stor hjälp med förberedelser och prepp av dessa två yrväder. Ett loppisfyndat litet städkit gick varmt i hela huset, även om det kanske mest behövts efter glöggminglet snarare än före. 
Nej men nu snusar de två små trollen bredvid mig här. En ska nog checka ut å! Hoppas ni haft en skön helg och är peppade på årets sista veckor! Pöss!
Ring P1 och med livet som insats


(null)
Nattsvart. 
När bidde en sådär nattsvart bitter plötsligt?
Varje dag hojar en sammanlagt en mil till och från jobbet och varje dag kommer en fram spottande av ilska och med en puls i 180. 
Iförd reflexväst, blinkande extralampor, reflexer och fasta lampor på cykeln gör en allt för att inte plikta med livet  i trafiken. För min skull, för att min familj gärna har mig kvar men också för mina medtrafikanters skull. För hur skulle en kunna leva med sig själv om en körde ihjäl någon? Tanken får mig att rysa och en har nu kommit till en punkt där en näst intill idiotförklarar trafikanter utan reflexer och lampor. Att synas är ett hållbart och moget agerande! Använd reflex!!
Dags att ringa P1 månne och beklaga sig en smula, haha?
Men varje dag hojar jag till och från jobbet och varje dag är det antingen med livet som insats över bilkorsningar där stressade biltrafikanter gasar in i rondeller för att hinna först utan att tänka på korsande cykelbanor eller genom industriområdet där en jobbar och lastbilar gasar ut från parkeringar utan att se sig för. På en millisekund kan det gå så jävla snett! Och inte bara för mig som blir platt! Den bakom ratten ska också leva med sin oförsiktighet. Hela. Livet. 
Gångtrafikanter och andra cyklister då, de som en möter på vägarna och som med lurar i öronen inte hör mig plinga och skriker till när en svischar förbi, de som inte använder reflexer och plötsligt två meter framför bara är där så en får kasta sig åt sidan och de som är ute med hunden i långt koppel utan reflex och som går på varsin sida av cykel- och gångbanan. En har mött dem alla och en är hyfsat nattsvart i sinnet inför hur idiotiskt det är att välja att inte synas! 
(null)
Med enbart reflexer på cykeln kommer en en bit i sin synlighet. Men till detta adderar jag lampor och extra blinkande belysning. Dock känns det som en saftblandare på huvudet a la Inspector Gadget skulle vara nåt att tillägga!
(null)
Då kanske en syns?!
(null)
Utan reflexer är du körd! Du syns när det är för sent. Med reflexer finns en rimlig chans till att bilar hinner väja och bromsa. 
(null)
Använd reflex! 
Hej hopp från tant gneta som nu ska bylsa på sig skidutrustningen och hoja hem i snålblåsten på Östgötaslätten. 

PS. Det är för övrigt galet härligt att hoja året runt! Kläder efter väder och en gratis vardagsmotion. Det går inte av för hackor det! Om en nu ska säga nåt positivt... ;) DS.