En latmask, en hemmafru och ett husmorstips

Som den goda hemmafru en nu är så är det väl inte mer än rätt att silvret ska putsas. Utöver att maten ska lagas, hemmet ska städas och barnen ska vara prydliga och väluppfostrade. Och allt detta på mitt/kvinnans ansvar va?! 

HA! Så långt ifrån min vardag och vårt liv. Även fast det är jag som är hemma just nu och då per automatik tar mer hand om hem och barn så delas det här så långt som möjligt lika. 50/50 på det mesta, men det är absolut inte nitiskt. Vi låter varandra välja lite efter vad en tycker är kul, har fallenhet för och efter intresse. 
Richard pular gärna med bilen och jag tvättar mycket gärna (för att få färkoordinera garderoben sen (sjuklig böjelse)). Richard lagar godare och bättre mat än vad jag gör (tycker vi båda!) ☺️ men jag målar hellre vilket han verkligen avskyr och hatar. 

Men ibland måste en ju även göra sånt som inte är kul. Idag var en sån dag. Idag har jag putsat silvret. Eller nja putsat och putsat...snarare tvättat.
I några av mina gamla böcker som "Boken om allting" och "Den goda husmodern", finns fantastiska sidor om allt mellan himmel och jord. Här finns receptet för en snabbputs som föll mig i smaken. 
Vi använder mina gamla ärvda silverbestick till vardags. De har ingraverat den gamla släktingens, tillika mina, initialer och är för vackra tycker jag för att bara åka fram på högtider. Livet är en fest. Varje dag värd att fira. Så varför inte sätta lite silverbestick-kant på tillvaron! Varje dag.

Men besticken blir lätt flammiga och mörka i tonen, kanske också för att en kör dem i diskmaskinen, och helt ärligt har de även aldrig putsats av mig. Jag har inget emot en viss flammighet. För välputsat och perfekt faller inte mig i smaken. Jag gillar när saker är lite kantstötta, ordentligt och ofta använda. Det lyser av kärlek då. Att saken älskas och är väl använda. Självklart ska det vara rent och fräscht. Det är en viss balansgång här. Men det behöver inte vara strålande och skinande. Förstår ni hur jag menar?
Så med den känslan i kroppen och en ickeönskan att sitta och putsa varje bestick för hand men ändå få dem lite mer skinande så var detta husmorsknep deluxe extra välkommet för en latmask som jag. 

Vad som behövs är en kastrull med vatten, bakpulver, lite salt och aluminiumfolie som knögglas ihop till en boll. That's it! 

Vi åt fiskgratäng i tisdags så jag hade diskat av lite folie som använts för att inte gratängen skulle brännas i slutet av gräddningen. Perfekt att inte ens behöva slösa med ny utan kunna återanvända denna.
Jag tror det gick en reklam på TV Shop när jag var lite där det krängdes en superduperspeciell matta som las i vatten och trollade silvret rent. Men det torde vara en relativt dyr peng att betala för exakt samma resultat (minus den säkerligen finfina förpackningen som TV Shopsmattan kom i). Såhär i efterhand känns det som samma lika.

Jag kokade upp vattnet, la i foliebollen och skedade i lite bakpulver och salt. Lät blandningen lösa sig och testade sedan med att lägga i en silversked. Det tog bara några sekunder innan förändringen skedde. Spana in resultatet 👇

Supernöjd över resultatet har jag nu betat av nästan alla bestick. De stora serveringsbesticken kvarstår bara. Men eftersom jag befriande nog inte strävar efter att vara den perfekta hemmafrun så får de låta vänta på sig lite. 😉

Filippa Wallbom :

Bra silver tips, ska försökas komma ihåg.☝🏽😃

Svar: Vad kul att du gillade det! 👌
Emilia Bernehjält

Kommentera inlägget här: