Helgsummering

Första helgen hemma på en evighet swishade förbi i ett nafs. Som sagt var önskan att måla lister och försöka beta av lite påbörjade projekt för att nå någon slags  färdighet någonstans. Och visst började vi måla lister. Klockan halv tio på söndagskvällen. Pöh!

Men det har inte varit oprodukrivt här inte. Tvärt om. En till och med checkade ut socialt digitalt helt och hållet och har bara hängt med familjen. Härligt!

På lördagen drog vi iväg tidigt till tippen och en sväng förbi färghandlaren. Vi är igång med valet av kulör runt våra fönster. Tanken Är att gå från femton nyanser av gult till en grön. Frågan är vilken?

Efter det drog vi en sväng till blomsterbutiken och bullade upp med höstiga toner.

Åkte hem och planterade ut den gamla och överblommade lavendeln i hopp om att den ska överleva och ta sig till nästa år.

Samt fixade blomkrukor och balkonglådor på trappen.


Märta Myran var dock mäkta missnöjd med upplägget tippen en lördag. "Det är en ledig dag, mamma! Vi ska inte jobba!". Och jag tänkte huah, välkommen till livet som villaägare. Det tar aldrig slut. Haha!


Inne pågick projekt att göra ett lite mindre kaos av alla barnkläder som hamnat på vinden huller om buller. 
Mina systrar lånar Märtas urvuxna kläder och när jag fått tillbaka dem lite åt gången har de åkt upp i små påsar pö om pö på vinden. Nu rev jag ner allt och började på ny kula. Sorterade i dagarna tre.

Det gick från... (delar av allt)

till...

Strukturerat och organiserat. Som jag trivs nu!

Enkeltvatt hitta OM vi någon gång behöver dem igen. Annars enkelt när de ska säljas eller skänkas vidare. 

Då lördagens jobb inte stod på topplistan hos en viss fyraåring lovade vi bio på söndagen. Richard och Märta gick och såg Bilar 3 och jag hängde med Frank på stan. Promenerandes njöt vi i solen som äntligen tittat fram på besök.

Sen bar det av hemåt och jag målartvättade alla ytor som ska målar. Efter mat, disk, tvätt och nattning kom vi igång med målningen vid halv tio och körde på till elva. En första strykning på några av ytorna hanns med och det känns redan fräshare. Men det blir till att fortsätta alla kvällar denna vecka om vi ska kunna dra ett streck över denna post på att göra listan.

Kommentera inlägget här: