Fönsterrenovering och linoljefärg

Nu har vi levt med vårt hus och också då våra fönster i lite över ett år och kan konstaterat att de behöver inte bytas ut. Vi ville självklart inte riva ut fönstrena i renoveringens början och ersätta med nya, bara för att de var bruna och mindre snygga, om de skulle visa sig att de ändå höll måttet. Slöseri med material och inte värst kostnadseffektivt heller. Vänta och se blev vår linje.
Och nu har de stått pall under brännande sommarsol, stormiga höst- och vårvindar samt snökaos och funkat finfint. Så vad bättre då än en uppfräshning för att kunna ge dem fyrtio till femtio år till på nacken. Av modellen att dömma tror vi nämligen att de sattes in någon gång under 70-talet. De har säkerligen fixats till fler gånger under årens lopp men det torde nog räcka med en större tillfixning även nu. 
 
Vi väljer att måla dem vita på insidan för att få in mer ljus och står i valet och kvalet mellan två gröna nyanser på utsidan. 
Till vår hjälp med denna fönsterrenovering har vi min kärmor och hennes kollega Veronica Örfelth som är utbildad inom byggnadsvård och är duktig på just linoljefärg som vi gärna ser att fönstrena ska få sin nya make up i. 
 
De har nu påbörjat projektet med att skrapa, kitta om och grundmåla några av fönstren på entréplan. Ett projekt som kommer ta sin tid då de inte är hos oss på heltid. Men vi har inte bråttom och vi är så tacksamma för proffesionell hjälp. Så detta blir en långkörare och to be continued historia. Jag lovar att hålla er uppdaterade!
 
 
 
Här nedan är en första strykning av grundfärgen. Nästan lite spöklikt. Och de två gröna tonerna som vi väljer mellan. Just nu ligger flest röster på den ljusare kulören. Vad tycker du?
 
Kategori: Ett hållbart hus Taggar: Linoljefärg, byggnadsvård, hållbarhet, Återanvändning;
Kommentera inlägget här: