En helg på hemmaplan

 
I helgen kommer vi vara hemma för första gången på sisådär nio veckor. Tror jag bestämt. Vi har nog inte haft en hel helg på hemmaplan i varje fall sen innan sommaren. Och då kan en ju bli lite lätt exalterad och dra igång storslagna planer som att dränera, bygga ut eller plantera en häck i ren tidsoptimistisk eufori. Eller gå totalt åt andra hållet och bara lata sig och ligga på sofflocket. Jag menar, det må ju vara storslaget det med! Men nej. Vi ska måla lister. Tråkgöra. 

Det är flera rum i huset som börjar bli mer eller mindre klara men där den gemensamma nämnaren är lister och dörrposter. Alla är i otroligt fint skick sedan den tidigare ägarens otroliga försiktighet och omvårdnad. Inte ett skavmärke någonstans. Men de är alla i en gammal och gulnad färg. Allt blir nu vitt. Tyvärr måste jag säga. Det var med vitt vi började när vi flyttade in. Så det är så vi nu fortsätter. Även om jag idag gärna hade sett en bruten nyans. Men men, en ställer sig inte och gör om allt i detta nu. 
Så hur tråkigt det än må vara med listmålning ska det ändå bli härligt att påbörja och få det gjort. Att faktiskt färdigställa redan påbörjade rum från golv till tak är efterlängtat. 
Kommentera inlägget här: