Ny blomma hos barnen

Hej hej hallå! Hoppas ni mår fint!

Jag är i Göteborg nu och har just krashat på sängen på hotellrummet efter en dag i fullt sorl på bokmässan. Ska berätta mer senare. Snart väntar middagskäk och show. Men först ska benen få vila en smula.

Jag köpte en ny blomma till barnens lekrum i veckan. Har redan glömt vad den heter men försäkrade mig om att den skulle trivas  i ett ljust rum men samtidigt inte behöva min obegränsade kärlek och vatten var och varannan timme. Den förra överlevde inte i min ägo och gick en hemskt torr död tillmötes. Skäms!
Men jag har blivit bättre! Fler och fler blommor flyttar in i huset. Och färre och färre dör. Faktiskt. 
Man kanske kan lära gamla hundar att sitta trots allt?!

Älskar den gamla 50-tals burken från Nissens som nu agerar kruka men en gång rymde hallonbåtar. Mums!

Senaste nytt om våra rutor

Så det var visst inte bara att tuta och köra med fönstren. Många av dem var värre slitna än vad jag först trott. När man börjar krafsa på ytan faller de liksom i små flis. Röta och pulveriserat trä. 

Men det lagas och lappas, byts delar, grundmålas och fixas till. Och så snyggt det blir! Ljust inne med vitt och snyggare ute med grönt iställetför brunt och femton nyanser av gult. 
Vi har ännu inte hittat helt rätt i den gröna djungeln av toner men det kommer. Vi är på god väg. 

Inget fönster är ännu helt klart. Det ska slutmålas och kittas och fönstren ska tvättas. 


Spana in dessa småfönster som sitter i barnens små kryp in, kattvindar tillika sovrum. Under den gula färgen syns GRÖNT! Så det kan vara så att vi omedvetet tar huset tillbaka till sin originalfärg. Något jag måste forska lite i. Det vore ju hur härligt som helst om så är fallet! 

Nu sitter jag på tåget till Göteborg och en helg med syster yster. Barnfritt med bokmässa, spa och mysigt häng. 

Vi hörs under helgen! Pöss 😘

Bokmässan, räkna till tio och heja gamla grejer

I somras deltog jag i en instagramtävling som arrangerades på både Facebook och Instagram av organisationen Räkna till 10. De vill få oss att tänka till INNAN vi handlar eller slänger något och menar att det inte räcker med att återvinna mer utan att vi måste ändra våra konsumtionsmönster. Och jag kan ju inte annat än hålla med. Jublandes!

Så när de under hashtaggen heja gamla grejer (#hejagamlagrejer) ville att man skulle lägga upp en bild och berätta en historia om något gammalt i ens ägo bidrog jag med...

...och VANN!

Så nu ska jag och syrran, och självklart mormors skor då, tåga ner till Göteborg och gå på Bokmässan, vilket var den finfina vinsten. 
Så som ett extra skönt avslut på mina tio dagar som gräsänka blir det då skiftbyte här hemma och jag får unna mig några fina dagar i Göteborg i det bästa av sällskap. 
Vi ska bo på hotell Pigalle och jag har bokat upp mig på fyra timmars spa med behandlingar under torsdagen. Som jag längtar!