Varma fötter och en mindre matta

(null)
 
Äntligen! Som jag har letat och letat. Efter en liten badrumsmatta till entréplans WCn och äntligen sprang jag på den potentiellt rätta i färg och stil. Men den var för stor. 
Jag köpte den ändå, den kostade bara femton riksdaler hos Myrorna, och tänkte att jag kanske kunde förminska den. 
Väl hemma kom jag på att istället för att repa upp den och knyta om fransarna (hej tidskrävande pill och ryggknäckande pul) kunde jag klippa ner den till önskad storlek och sy på ett kantband av mörklblått jeanstyg.
 
 
 
Jag sparar alltid på gamla utslitna jeans för att kunna återanvända och återbruka dem i olika projekt. Jeans är en stor miljöbov med enormt negativ påverkan, så att slänga dem för ett hål på knät är big no no! Lappa och laga, lappa och laga igen, återbruka eller skänk till välgörande ändamål. För bara mängden vatten som går åt till att odla bomullen är galet hög och ofta används riktigt snuskiga kamikalier vid infärgningen. Kemikalier som är farliga för dig och mig som konsument och då självklart ännu värre för dem som jobbar med det. Cancer- och allergiframkallande bland annat. Så låt jeansen du redan har leva länge (tvätta bara om du måste, gärna då på låg temperatur och undvik sköljmedel och torktumlare) och tänk ett varv till innan du köper nya. Och köp dem då gärna second hand!

Senast jag återbrukade våra gamla jeans var under vardagsrummets fåtöljprojekt...
 
 
När jag sprang på fåtöljerna på loppis så såg de ut såhär...
 
(null)
 
Och slutprodukten blev...
 
(null)
 
Viss skillnad va? :)
Här använde jag just ett gäng slitna jeans med hål vid rumpa och gren, som var beyond räddning. Redan lappade och lagade flera gånger om men som ändå höll på att falla ihop. Byxbenen var dock hela, då dem använde jag.
 
(null)
 
Ett fantastiskt slitstakt och bra tyg att ha under dynorna!

Nu har jag gått lös och fixat med mattan. Ett par byxors ben blev här också använda. Nu gjordes de till remsor som syddes ihop till en enda lång bit för att sedan kanta den nu något mindre mattan. Mycket mer lagom i storlek. Lilla WCn är nu redo för hösten och det kalla golvet gör mig inget. Händerna kan tvättas i det loppade handfatet utan att fötterna behöver frysa. Där ligger nu denna lilla fining. 
 
 
 
(null)
 
Kommentera inlägget här: