Sju-års-skavet - The Seven Year Itch

Ja, vi firar varen sju år som gifta eller som par. Tre respektive åtta år är våra siffror. Men det är en tavla jag gillar, kanske en av de mest massproducerade av miss Monroe (eventuellt med undantag för en kända posen då hon står över en gatubrunn där varmluft får klänningen att flyga upp), och den har en fin historia. Klart den ska hänga övert vårt dass då!
 
Bakgrunden till motivet, taget av Milton H. Greene 1954, är en fotografering inför lanseringen av Monroes film Seven Year Itch (Flickan Ovanpå). Kläderna som plockats fram till plåtningen var alla för små så hon fick sitta och hålla klänningen med dålig passform. Jag älskar Marilyns blick, hållning, tå/fotföring och smått missnöjda leende här. Så mycket känsla! Det finns fler bilder i serien där hon ler. Vackert och sensuellt. Men denna...Åååå!
Betydelsen kring filmtiteln är att det sägs vara just som sju år som gifta som det börjar klia lite och äktenskapet kan knaka i fogarna. Vi har ju som sagt passerat sju år ihop, så det är väl inte mer än rätt att vi firar detta med denna loppade bild ovanför toaletten. Tjohoo!

Den stod och ropade på mig på Myrornas i Linköping för 75 riksdaler, inklusive ram. Frågan är nu bara vilken vägg den ska upp på. Jag har ett gammalt spegelskåp som även ska få plats. Ska springa runt lite ikväll med båda och placera ut dem och testa mig fram så får vi se hur det blir bäst.
 
 
Kategori: Badrummet, Ett hållbart hus; Taggar: Loppade fynd, Secondhand, loppis, loppisfynd, marilyn monroe, myrorna, seven year itch, Återanvändning;
Kommentera inlägget här: