Pumpakarvning och pumpasoppa

 
Vi tjuvstartade med halloween redan i torsdags. Då soppa och pannkakor alltid står på menyn hos oss på torsdagar och allhelgona närmar sig så hade vi införskaffat en pumpa. Främst för utsmyckning eller snarare utspökning av trappen men självklart så ska här inget slängas. Av köttet gjorde jag torsdagsoppa och kärnorna rostade jag i stekpannan och slängde sedan på lite flingsalt. Knaptigt och så smarrigt!

Jag höftar alltid ihop min pumpasoppa men är du sugen på att testa nu i veckan om du ändå står och slabbar med pumpakarvning så gör som såhär:

  • Koka pumpaköttet ihop med purjolök, ingefära, chili och några vitlöksklyftor. Har du någon gammal morot eller potatis som ligger och skräpar så hiva i dem med!
  • När allt kokat mjukt mixa du soppan slät och smaka av med buljong, salt och peppar samt kokosmjölk! Den gör under med sin sötma mot den heta chilin och fräscha ingefäran. 
  • Servera med en klick creme fraiche och de rostade pumpakärnorna.
 
 
Årets pumpa designades och ritades på papper av Märta Myran, skissades upp på pumpan av mig och skars sedan ut av Richard.
Kommentera inlägget här: