Lite bokmässa nu va...

 
Ja, det blev ett långt inlägg igår rörande resa, spa och hotellet bara. Så nu går vi loss på självaste bokmässan och fredagens agenda.
Dagen startades med en hotellfrukost som för två småbarnsmammor njöts i lugn och ro, med möjligheten av att få tänka klart en tanke och avsluta en mening. Det tillhör inte vanligheten vill jag påstå.
Vi gjorde oss sedan i ordning och promenerade genom den botaniska trädgården bort till Svenska mässan. Jag spanade på det lilla växthustet som finns i trädgården där om drömde mig bort till något liknande i vår trädgård hemma. Bara i storleken ännu mindre då. 
 
 
Framme på mässan lyssnade vi på föredrag och flanerade i montrar. Båda två slogs lite i chock då sorlet från alla människor och allt som hände överallt i varje monter lät så mycket. Jag har gått på många mässor i mitt liv men främst inom inredning och mode. Här var det då förutom allt folk små korta föredrag och diskussioner som pågick ÖVERALLT och med högtalare. Spännande och intressant men ljudbilden var extrem. Nästan som flygmässan i Frankrike där man i ett samtal med Richard konkurrerar med en Boeing som flyger lågt på uppvisning. 
 
Vi hängde i Novellix fina monter och jag plockade ihop några boxar med noveller i julklapp till nära och kära. Kan tyvärr inte avslöja vilka här men såhär ser upplägget ut...
De delade ut en flyer med möjlighet att skicka en novell till någon om man köpte en box med fyra noveller i. Och då jag nu gick lös och köpte julklappar och presenter tyckte jag att det inte var mer än rätt att jag själv skulle få det lilla paketet på posten. Jag menar det var ju en ego-resa vi var på! Så igår trillade mitt lilla paket ner i brevlådan med Elsa Billgrens novell "Man kan vinka till varandra från balkongerna". Så snällt av mig! ;)
 
Vi gick förbi Bonniers monter där några av skaparna till Lasse Majas detektivbyrå höll ett seminarie med lågstadiebarn. De fick ställa frågor om hur det vara att vara författare och illustratör och var sedan med och skapade nya karaktärer. Snälla, läskiga och onda. Så underbart att få ta del av barns fantasi och tankar.
 
 
 
Jag gick sedan lös på lite böcker inom ämnen som ligger mig varmt om hjärtat...
 
Och gjorde ett besök montern för Sveriges mest inaktuella bokhandel...
 
Erikshjälpen hade en så fin monter och Stina Isakson med instagramkontot @stinainreder skulle hålla work shop med återbrukspyssel under lördagen och söndagen. Tyvärr missade vi det men hon hade förberett så fint med instruktioner i guldramar för den som ville gå lös och skapa.
Efter bokmässan skulle vi tillbaka till hotellrummet för en speedvila. Utanför började då morgondagens nazistdemostration börja att göra sig märkbar i form av poliser överallt. Läskigt samtidigt som en känsla av säkerhet. Vi hann med en kaffe på ett hak med de finaste lamporna. Så enkla.
Och fick öva oss på att kolla höger/vänster/snett/hit/dit/och tillbaka. En som inte är van vid spårvagnar tycker verkligen de har en tendens att vara överallt, helt plötsligt. :) Men fina är de! 
Vi strosade smågator hem till hotellet och sträckte ut trötta ben innan det begavs iväg på kvällsäventyr. Middag på MEET.
Följt av Oscarsrevyn på Lorensbergsteaten.
Iklädd mormors skor, hennes guldväska och en favoritklänning som loppades på Stadsmissionen i Linköping för några år sedan. 
Efter showen tog vi en snabb repa på stan och svullade efterrätt på ett hak längs Avenyn. Mätta och så trötta rullade vi hem för att bädda ner oss i sängen och se Idols fredagsfinal. Glamorösa och trötta småbarnsföräldrar som somnade fem minuter över tolv. Tänk så länge vi var uppe! ;) 
lars:

Tack för den fantastiska rundturen med bilder och tips
Ha en bra Tisdag

Svar: Tack och detsamma till dig Lars! Kram // Emilia
Emilia Bernehjält

Kommentera inlägget här: