Halloweenpyssel

(null)

Vi är i full gång här hemma med spökande och pysslande. Halloween står för dörren och fantasierna vet inga gränser. Jag fullkomligt älskar att Märta Myran tar åt sig allt vad återbruk, återvinning och återanvändning handlar om. Hennes hjärna går på högvarv och kreativiteten sprutar ur henne. 
Toarullar går ytterst sällan direkt i återvinningen här hemma. De passerar nästan jämt en pysselstation. Klipps sönder, målas och göra om. Kikare, små gubbar eller mikrofoner är några saker det blivit tidigare. Men nu har vi ljus och spöken på näthinnan. Svävande ljus denna gång. 
Vi har som plan att spöka ut entrétrappen under All Helgonahelgen. Småpumpor är redan på plats i blomkrukorna och en stor pumpa är inhandlad, en spindelnätsväv ska upp på ytterdörren och spöken och spindlar ska hängas upp. 
Av toarullar, limpistol och målarfärg, fiskelina samt små batteridrivna värmeljus har vi nu gått lös. 

(null)

Först lät jag lim från limpistolen rinna nedför toarullarnas kanter och stelna.

(null)

(null)

Sen målade vi dem vita 

(null)
(null)

Och gjorde sedan små hål cirka en och en halv centimeter ner från överkanten och trädde i fiskelinan. Ljuset som sedan stoppas i toppen vilar då på fiskelinan som bildar ett kors i rullen. 

(null)

Dessa ska hänga ute på trappen och ge illusionen av svävande stearinljus.

(null)

(null)

Av vanligt ritpapper har vi även gjort rullar och istället tejpat fast ljuset i botten. På pappret har vi ritat olika spökansikten och ska nu trä i fiskelina för upphängning. 
Så bland alla svävande ljus kommer även lysande spöken ta plats och vaja i vinden. Buuuu! 

(null)

Lovisa:

Så fantastiskt kreativt! Och snyggt ❤️

Svar: Tack fina! 😘
Emilia Bernehjält

Kommentera inlägget här: