Gotlandsfyndet på plats

Kommer ni ihåg den lilla kommoden som jag fann i en lada på Gotland? Den som tog upp mer än halva bagageluckan och gjorde så att packningen hem knappt fick plats. Men som tur var är jag Tetrismästare och en hejare på att stuva och packa. Varje millimeter utnyttjas på det smarte av sätt. Jag planerar för vad som kan behövas plockas fram och för vad som är oviktigt och kan ligga längst bak. 

Vi åkte nattbåten hem från ön så pyjamaser och välling samt vagnen var tvungna att ligga så pass till att de gick att få ut. En rolig utmaning enligt mig som går igång. Ett svettigt ångestpass om du frågar Richard. Tur att vi har olika kvalitéer! Han pallar nattkörning och jag packning och planering.
Jag packade skåpet fullt innan det baxades in i bilen. Pillade in galonbyxor och gummistövlar runt omkring i hålrummen som blev och tillslut så. Bagageluckan gick igen. 
 
 
Sen har denna pärla till fynd blitt stående i vårt kaosgarage. Kaos i den mening att vi har lite för många projekt på gång samtidigt. Så allt är framme. I en enda röra. Men nu i helgen fick jag äntligen eld i baken och tog fram målarpytsen. Lite slipning och två lager färg. Jag använde samma som till vår stora badrumsmöbel. Det fanns en del kvar.
 
Den stora badrumsmöbeln före och efter förvandling...
 
Det nya lilla skåpet efter ett lager färg...
Jag har valt att bara måla det bruna svart. Den väl patinerade toppskivan kommer få vara kvar som den är. Springer jag på en passande marmorskiva på loppis är det möjligt att jag byter men egentligen älskar jag slitaget som det är. Denna möbel ska inte utsättas för mycket vatten heller så det spruckna trät gör inte så mycket. Inte som handfatet. Tanken är att gärster ska kunna ställa sina toalettprylar här på och i och att vi ha lite extra avställningsyta då mycket tenderar till att hamna på golvet just nu. 
 
Efter två strykningar och redo för inflytt...
Så nu står det på plats och jag känner mig helnöjd. Blev mer av en helhet i badrummet tycker jag. För såhär såg det ut innan i en fin men temporär lösning...
 
 
Fast ska jag vara ärlig så ser det allt som oftast mer ur såhär...Pöh!
Men nu finns förutsättningaran för att kunna få undan pryttlar och ting. Städat och fint.
 
Kommentera inlägget här: