Göteborgshelgen

Å vilken helg. Vilken urladdning. Vilken uppladdning. Energiboost, batteriladdning och skrattkavalkad. Och lite allvar. 
Ni som hängt med här en tid vet att jag Är hemma heltid just nu med Frank och Märta är på förskolan 15 timmar i veckan. Richard har just vart iväg med jobbet i tio dagar så jag körde rejset helt själv här hemma. Och har så gjort en tid då han är borta långa dagar över lag. 
Lille herr Frank är mer och mer energisk nu och på upptäcksfärd prick jämt. Hyss och bus som får den vilda bebin-böckerna att verka lugna står högst på priolistan för honom. 
Så vad behöver då en trött och sliten mamma? Jo egentid!
Denna egentid brukar annars mest se ut såhär...
Nu sjappade jag och min syrra Matilda (Inget blodsband. Inte samma mamma men olika pappor. Mest uppvuxna tight ihop ☺️) till Göteborg och gjorde bokmässan tillsammans. Egentid och vänskapstid! Mumma!
Jag åkte på torsdag morgon och Matilda anslöt på kvällen. 
Men nu tar vi det här från början. Jag hade vunnit två biljetter tillbokmässan genom organisationen Räkna till 10s tävling med hashtaggen #hejagamlagrejer. 
Min mormors gamla skor hjälpte mig kamma hem vinsten och öppnade upp för att vi kom iväg. Först skulle vi åka med familjen men sen kände jag att lite egotid var mer än behövligt. Jag ringde Matilda som också är småbarnsförälder och hon nappade direkt. Jag bokade in oss på ett lyxigt hotell som jag länge drömt om att få besöka och bokade även in mig själv på spa under de timmar jag väntade in syrran. Vad bättre sätt att vänta på än med massage, ansiktsbehandling och en bra bok i relaxen?
Tågresan gick alldeles för fort. Jag hade bullat upp med tidningar, böcker, fika, ljudbok... För mycket för att hinna allt uppenbarligen. Men det var ljuvligt. Att bara vara och stirra ut genom fönstret. 
Väl framme hade jag en vision om en fin lunch innan spat men det jag hann med var en vurre på Pressbyrån, haha. Oglamoröst men mättande. Redo för att slappna av på Skönhetsfabriken.

Efter massage och deg begav jag mig till vårt hotell och blivande hem för de närmsta två nätterna. Pigalle. Och här känns ord mest överflödiga. Spana in bara...

 
 
 
Och jag går så igång på detaljerna. De handskrivna lapparna, lampknappar och minibarnes utbud. 
 
 
 
När jag inväntade Matilda tog jag upp en ostbricka och glas rött på rummet, bläddrade i magasin och fullkomligt njöt i min kropps varendaste cell.
 
 
Sen svidade jag om för en middag på hotellets resturang.
Jag hoppade i mina breda svarta klackar som loppades i somras. Riktigt sköna om än lite svåra att gå i på hotellets otroligt tjocka, mjuka och snygga heltäckningsmattor. Väldans mysiga att gå barfota på, vilket jag gjorde mestadels av tiden. Men just i restaurangen kändes det inte helt rätt att vara sådär Ernst-ig.
 

Att inreda hotell så att de passar är verkligen en konst. Samtidigt som det borde vara så enkelt. Alla hotell, företag och organisationer borde ha en person (eller helst flera) som ur kundens perspektiv tar sig runt överallt. Testar, provar, ser. Våga utmanas och bli kritiserad. För en total och nöjd kundupplevelse. För det är inte alla som svarar på enkäter och orkar ge sin bild av en vistelse.

Fyra små saker som fick min uppmärksamhet här var att duschen inte hade handdusch utan enbart stril uppifrån likt ett vattenfall. Härligt på alla sätt och vis förutom när en inte önskar tvätta håret. Vilket är kanska ofta. En duschmössa hade ju då kunnat vara räddningen. Men en sådan fanns ej i det annars stora utbudet av gratis och köpeprylar. Annars är det en ofta förekommande ateralj på hotell. Som dock aldrig, av mig, har används. Men nu hade den behövts.
När rummet lämnas och kortet innanför dörren som aktiverar lamporna dras ut så släcktes allt utom TVn. Kanske obetydligt men ändå. En liten liten detalj.
Helfigursspegeln som satt inne i en skåpsdörr (som ni ser mig i här ovan) slogs igen konstant. Jag fick ställa upp den med en dörrstopp när håret skulle blåsas i längre än en halv sekund. 
Och sist då är städningen. När det ligger en personlig lapp på rummet med namnet på den som städat förväntar jag mig verkligen ett spotless utförande. Jag menar går du ut så personligt och öppet gäller det att kunna stå för det hela. När då mässingsdetaljerna i badrummet har fläckar och listerna damm blir det lite knas för mig. 
Men dessa fyra punkter är få och små i jämförelse med hela upplevelsen. Det är verkligen ett hotell jag kommer besöka igen. Och igen. Och igen. 
OCH jag har självklart förmedlat dessa små punkter vidare när de bad om min åsikt. Snyggt och snällt. Inte så typiskt svenskt. Inte gnälla i tysthet och muttra själv. 
 
 
Oj, jaha...haha...detta blev ett långt inlägg och vi har bara börjat på resan. Så jag bryter här och skriver vidare sen i en del 2. ☺️
På återhörande! Ha en fab måndag! Kram // e
Kategori: Ett hållbart hus Taggar: Hotellpigalle, Pigalle, hotell, skönhetsfabriken, spa;
Kommentera inlägget här: