Fredagsgrönt och läskigheter

Glad fredag på er! Hoppas ni mår gött. Här lyser solen och vi har just kommit hem från en tur i områdets parklekar och en liten tripp till matvarubutiken. Rullandes två vagnar, vår vanliga och en dockvagn som Märta prompt skulle ha med, så tog utflykten lite över två timmar. Affären ligger tio minuter bort annars. Tur att en inte har bråttom. Vi snigelfartade oss fram i solskenet mellan parklekar och lövhögar, plockade nypon och rönnbär för senare pysselaktiviteter samt inhandlade nya små växter till barnens dinosauriekrukor.


Jag gjorde lite blandat återbrukspyssel för en tid sen under min praktik på Tekniska verken. Vill du veta hur kan du spana in här. 

Återbrukspyssel Tekniska verken

Här hemma hade någon gått och gömt dessa krukorna i en garderob. Så de stackars blommorna var som fnöske.

Men nu är de åter prunkande i all sin prakt och Märtas vita dinosauriekruka vars blomma ska vara fuktig konstant har fått en liten medicinspruta nedstucken i sig, på försök, för att den ska bli lättare att vattna och tanken är att den även ska kunna suga i sig så mycket den vill. 

Hit rate'en för en växt att dö här hemma är ju ganska hög, om än påbättrad, men allt grönt och klorofylligt kan behöva all hjälp de kan få! Och kanske framförallt slippa ställas in i en mörk garderob. 

Vad har ni för helgplaner? Vi har mest hemmapul på schemat. Lite fönsterlagning, tavelupphängning och kanske flytta ett litet spegelskåp från källaren till vårt stora badrum på övervåningen. Vi får se. 

Trevlig kväll! 

Kommentera inlägget här: