Spegel spegel på väggen där

 
Se vad jag fann i källaren! Redan när vi flyttade in spanade jag in mig på detta gamla spegelskåp och visste att det skulle få komma upp sig en smula i huset. Ett våningsplan eller två. Men jag visste då inte var slutdestinationen skulle bli. Sovrum, hall, WCn eller badrummet. Men nu hänger det här. Ovanför vårt dass. Och gör sig riktigt fint. Det var därför miss Marilyn också hamnade ovanför badkaret istället. 
 
 
Rottingkrukan ovanpå skåpet, som blomman står i har jag fått av en granne som flyttade för några månader sedan. Hon var så söt och bjöd in mig, lumpsamlaren och containerråttan, att välja bland saker hon inte skulle ta med vid flytten. Det blev några krukor och två tavlor. Jag ska visa sen.
 
Den röda gjutjärnskrukan som ormbunken står i fick jag av min kärmor/svärmor för några år sedan. Den har nu stått ute och fått så fin patina att jag bara inte kunde låta bli att ta in den. 
 
Marilyn på ena sidan handdukstorken och spegelskåpet på andra. <3

Marilyn på plats

 
God morgon på er! Härliga måndag. Ny vecka nya möjligheter. Jag sitter vid frukostbordet och försöker bläddra i morgontidningen men hinner en klunk kaffe innan en måste springa upp och parera lilleman som klättrar på soffbordet eller står och hoppar i fåtöljerna. Vi har ännu inte lagt någon plan för dagen men himlen ute är klarblå och molnfri så en tur ut till parken känns given. Sen är det nog hög tid att hänga upp allt pyssel vid entrén och spöka ut inför helgen. 

Men först några klunkar kaffe till varvat med att plocka ner den lilla bergsgeten från sina höga höjder. Är nästan glad just nu att vi inte har en bokhylla på plats för då hade han lätt klättrat upp på högsta hyllplanet och tagit plats med en imponerande vilja, jävlar anamma, smidighet och balans. 

Spana in badrummets senaste utveckling. Men se hon hamnade inte ovanför dass vår fröken Monroe. Hon hamnade ovanför badkaret. 
Känner mig supernöjd och tycker hon piffar till det hela perfekt. Älskar när hemmets alla rum får växa fram i samma takt som jag loppisfyndar. Ibland galet fort och ibland långsamt. Men en får inte stressa. Det kommer när det kommer!
 
 
 
 
 Pumpakarvning och pumpasoppa

 
Vi tjuvstartade med halloween redan i torsdags. Då soppa och pannkakor alltid står på menyn hos oss på torsdagar och allhelgona närmar sig så hade vi införskaffat en pumpa. Främst för utsmyckning eller snarare utspökning av trappen men självklart så ska här inget slängas. Av köttet gjorde jag torsdagsoppa och kärnorna rostade jag i stekpannan och slängde sedan på lite flingsalt. Knaptigt och så smarrigt!

Jag höftar alltid ihop min pumpasoppa men är du sugen på att testa nu i veckan om du ändå står och slabbar med pumpakarvning så gör som såhär:

  • Koka pumpaköttet ihop med purjolök, ingefära, chili och några vitlöksklyftor. Har du någon gammal morot eller potatis som ligger och skräpar så hiva i dem med!
  • När allt kokat mjukt mixa du soppan slät och smaka av med buljong, salt och peppar samt kokosmjölk! Den gör under med sin sötma mot den heta chilin och fräscha ingefäran. 
  • Servera med en klick creme fraiche och de rostade pumpakärnorna.
 
 
Årets pumpa designades och ritades på papper av Märta Myran, skissades upp på pumpan av mig och skars sedan ut av Richard.