Vita måndagsupproret

 
Idag vaknade vi upp till en vit måndag, i dubbel bemärkelse. Snön har vräkt ner och färgat gator och tak i pudervitt. Hur härligt som helst! Men ännu bättre är dock upproret som pågår under #whitemonday
Som en motpol till kommande fredags köphets och Black Friday då priser rasar och vi uppmanas att handla handla handla så uppmärksammar vi idag alternativa sätt till nykonsumtion. Hyr via Hygglo, byt till dig barnens julklappar med grannarna (det finns högst troligtvis både leksaker och kläder att tillgå), handla second hand eller se till att laga sånt som legat längst in i garderoben en tid och väntat på nål och tråd. Möjligheterna till att inte nykonsumera är oändliga! Våga prova något nytt!
Jag utmanar mig själv till att testa något nytt och ska lägga ut lite av våra bebissaker för uthyrning på Hygglo. Saker vi tänker att vi KANSKE kommer använda igen (Inga planer nu!) men alltså inte är redo att släppa helt än. Men istället för att de ska ligga på vår vind i väntan på detta kanske så kan de komma till användning hos någon annan. De har redan cirkulerat bland vänner och bekanta. Men just nu har vi ingen i vår närhet med bebissaks-behov. Så att hyra ut blir en toppengrej och en ny sak för mig att pröva. 
Jag kommer också gå igenom barnens rum och engagerar även Märta i detta. Vad kan vi skänka bort? Eller byta? Eller sälja? Det är viktigt att ge barnen detta tänk från början och inte bara jobba på att skriva önskelistor som bäddar för en vill ha, ha, ha-känsla.
Vad blir nytt för dig? Hur ska du utmana dig själv till att våga prova något nytt? Kommentera gärna! 
Ha en fab dag! Puss // e
Kommentera inlägget här: