Thanksgiving, digital utcheckning och IRL-häng

(null)

Goder afton,
Hoppas ni haft en skön helg! Skrattat, levt gött och bara gjort de absolut mest nödvändigaste av måsten’a på listan. 
Här bidde det en digital utcheckning för att bara umgås IRL med mina kära. Den fina lilla familjen min och våra goa grannar. 
I fredags firade vi Thanksgiving och var fjorton personer runt bordet. Som en njöt! Vi firar medvetet en dag senare då det passar vårt svenska schema bättre. Sällan någon är ledig dagen efter (då Thanksgiving alltid infaller på en torsdag) så att bjuda in till middag på en fredag ter sig mer passande.
Vi började matlagningen redan på onsdagen med att förbereda en butternut pumpasoppa samt en pecannötspaj. På torsdagkvällen gjordes stuffing och kalkonen förbereddes, en champinjonstuvning fixades som skulle toppa de gröna bönorna i en green bean casserole. Jag plockade även ur ett granatäpple. Ett riktigt messy jobb som en helst inte gör med en liten Frank hängandes i byxbenet timmen innan gästerna kommer. Allt förprepp är bra.
Jag tror vi körde på i tre fyra timmar i köket på torsdagkvällen och förberedde maträtter. Supermysigt med bra musik i högtalarna smuttandes på ett gott glas rött. Som den bästa av dejtkvällar!
(null)
Innan gästerna kom på fredagen hade en världens bästa kalkonvakt i köket. Lilleman stod och tittade in i ugnen som om det vore den mest spännande av filmer. Det lilla fingret mot luckan var och varannan minut tjoandes "VAJMT!". 
(null)
Dukningen blev enkel i år. Alla de loppade mässingsljusstakarna uppradade i mitten och mitt blåvita loppade porslin, de ärvda silverbesticken som vi också kör med till vardags och av min pappas fru Tradera-inropade vinglas, loppade linneservetter och servettringar i mässing från en second handbutik i Spånga samt vattenglas som vi ärvt av Richards farmor och även fått några i samma serie från hennes syster. Det enda nya på bordet var barnens glas i plast. Det går åt några per månad nu med unge herr Frank som övar upp sin kastarm att vi har slutat att ge barnen, mest Frank, riktiga glas. Att sopa glassplitter känns ytterst tröttsamt så vi kör nu på dessa. De går tyvärr också sönder ibland, spricker och börjar läcka, men livslängden är ändå längre och säkerheten går här före. Att plocka små glasbitar ur fissingarna känns så segt.
Men i det stora hela en helt loppad dukning!
(null)
Barnen började äta. Vi vuxna var hack i häl men de hann i stort äta klart (på några minuter) innan vi satte oss. Popcorn och film väntade i källaren för dem så middagen slängdes i om man säger så. 
Annat bidde det för oss. Vi satt i timmar och åt, samtalade och tog mat en gång till. En tredje gång och en fjärde...

(null)

(null)

(null)
Mat, mys, lek och film in på småtimmarna. En härlig kväll som pågick fram till 02 på natten. Ovanligt att tant orkar så länge. Pöh! Men det var så kul! Och nästan bäst av allt var att barnen behagade att sova till 08:30 dagen efter. Det har ALDRIG tidigare hänt, men var så välkommet!
(null)
Fördrinken som vi gjorde måste jag bara tipsa om. En skvätt kall lingon- och enbärsglögg och frysta lingon i glasen som sedan fylldes upp med bubbel. Julmumma! Snabbt, enkelt och å så gött!
(null)
Glada, trötta, mätta och tacksamma! En fabulös Thanksgiving! 
Lördag och söndag har mest spenderats i stilla lunk. Vi promenerade in till stan för att se julbelysningarna tändas upp och tog vägen längs ån som låg stilla och spegelblank.
(null)

(null)

(null)

Vi har även börjat hänga upp julbelysning hemma, men den har jag ännu inte på bild så  det får jag återkomma med. 
Nu väntar soffdeg och fortsatt IRLhäng med mannen min. Digital utcheckning igen. Dock bara härifrån. Tvn och ett seriemarathon väntar. Vi har lite att se ikapp. Wohoo! 
Trevlig söndagskväll! // Emi 


Kommentera inlägget här: