Polkaränder och marknadsstånd

Jag vet att jag tjatar. Men gällande återanvändning, second hand och återbruk  kan jag inte tjata ihjäl mig själv (eller er hoppas jag)! För jag fullkomligt älskar det så. Jag älskar när saker jag söker i detalj plötsligt finns där. Ge det bara lite tid, träna ögat att se möjligheter och våga tänka utanför boxen. Jag älskar att jag belastar miljön mindre. Att jag inte bidrar till vad nyproduktion gör med miljön. Att jag istället bidrar till ett mänskligare samhälle då många second handbutiker hjälper människor ut i arbetslivet och arbetar för integration. Och visst är det även trevligt för min egen ekonomi då jag finner det jag söker för en billigare penning. 

(null)

Mitt senaste fynd är på pricken exakt vad jag letat efter i två veckor. Ett randigt tyg i vitt och rött som ska bli ett typ av tak i marknadsstånds-variant till barnens café i lekrummet. Detta bidde mitt för 25 spänn.

Inspirationsbilden från Pinterest är denna:
(null)

Jag visste att IKEA har detta randiga tyg i sitt sortiment, men bara i gul/vitt nu. De har haft andra färger men just nu är det bara detta. Jag ville ha röd/vitt för att det skulle passa med andra röda detaljer i caféet. 
Så efter att ha sökt med ljus och lykta på loppisar och i second handbutiker utan resultat så hängde plötsligt mitt tyg där. På Myrornas nyöppnade julavdelning. Och tyget är från IKEA. Ha! Från den gamla kollektionen. Hur bra? Och till och med i perfekt storlek. Jag förundras nästan själv. Behöver bara klippa bort 4 centimeter på ena sidan före fållning. Fantalastiskt! 
Så nu är jag som tidigare nämt på jakt efter gardinstänger och upphängningskrokar då min montering av det polkarandiga marknadsstånds-taket kommer se lite annorlunda ut i jämförelse med inspirationsbilden.
To be continued, helt enkelt!
(null)


Claudia:

Ja! Underbart! Åh, vad inspirerande!
Heja dig och ditt tänk. Kram!

Svar: Tusen tack fina du! Kram
Emilia Bernehjält

Kommentera inlägget här: