Kolbulle, loppisrace och koriander

Å jag måste bara få berätta om vår lite smått magiska helg på landet. Jag var så taggad på att komma upp till Dalarna, min älskade Slaggård och bara mysa med familjen samt våra goa vänner, Lisa och Carl-Johan med barn, som följde med. Det var första gången för dem på vårt landställe. 
Det skulle spöregna hela helgen hade väderprognosen sagt men se vi fick ett väder totalt tvärt om. Härligt krispig luft (okej det var svinkallt), blå himmel och en intensivt stålande låg sol. Såhär års är det ju knappt så den orkar upp ovanför trädtopparna. Så ljuvlig kontrast till spöregn. 
(null)
När vi kom upp strax efter lunch på fredagen badade Slaggårn i sol och jag satte mig på trappen till storhuset och bara njöt av vyn. Det var galet mycket löv på framsidan av tomten men också galet vackert med färgerna. 
Inomhus var det nästan kallare än utomhus men vi eldade på bra i alla kakelugnar och kaminer så relativt snabbt blev det ändå behagligt. I kombination med underställ och tofflor då. 
Jag får ett sånt otroligt lugn i kroppen när vi kommer upp hit. Så fort en rullar över landskapsgränsen händer något i mig. 
(null)

(null)

(null)
Våra vänner kom upp till kvällningen och vi hade bullat upp med pulled pork och ostbricka.
(null)
De hade med sig en så fin present som jag inte hade den blekaste aning om var det var först. Spana bara in inslagningen. Jute, torkad hortensia och sidenband. Älskar mixen! 
(null)

(null)
I jutepåsen gömde sig ett järn för kolbullar. Har du käkat det någon gång? Jag var helt grön på detta men efter denna helger jag nu så såld! 
(null)
Vi fick även en superfinchokladkalender från Chokladfabriken och två ljuvliga flaskor vin.
(null)
På lördagen drog vi iväg på en loppisrunda på morgonen. Lisa och jag gick bananas och åkte där ifrån med en stor skörd. Här följer några av grejerna...
(null)
Lisa hittade de finaste skorna och ett litet mässingsfat för nattduksbordet. Kolla bara vad fin! 
(null)
Själv sprang jag bland annat på tolv gamla senapsglas som nu kommer få agera glögglas i jul.
(null)

(null)

Tillbaka på gården var det dags för lunch och vilken lunch det blev. Nu åkte kolbullejärnet fram. Och grillen. 
Under klarblå himmel dukade vi upp utomhus. En vatten- och mjölbaserad smet med fläsk tillagades till något som kan liknas vid fläskpannkaka och som över öppen eld stektes i järnet. Detta smarrades tillsammans med lingonsylt. Hur gott som helst!
Vi gjorde även quesadillas med min favoritkrydda koriander och njöt allt tillsammans med cava i de från i somras loppade vinglasen.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Alltså! Att laga mat och äta utomhus! Mmm...Kärlek! Punkt.
(null)
Kläder efter väder.
Efter lunchen tog vi en promenad runt byn och visade var vi håller till på somrarna. När Lisa och Carl-Johan kom kvällen innan var det kolsvart ute så de hann inte uppfatta mycket av omgivningen då. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
En ljuvlig helg i goa vänners sällskap, mycket utomhushäng och galet smarrig mat. 
Efter att ha stängt för vintern, satt i vinterfönster och stängt av vattnet, klippt gräs och krattat löv samt fyllt på vedföråden innomhus inför att vi kommer upp nästa gång så rullade vi hemåt. Laddad med ny energi, kärlek och harmoni. Tack! 
(null)
Och ja, lite såhär är det i radioskuggans land. För jag har noll mottagning här uppe. Och detta är varför jag tidsinställde mina blogginlägg...
På en sten. I en skog. Alternativt i en kohage slickandes på ett elstängsel. 
Eller så kapitulerar man och bara ä. För det är så mycket skönare. Att bara checka ut en smula ibland. Eller hur?
Kommentera inlägget här: