Kastrullunderlägg a la jul

 
God morgon! 
 
Se vad jag sprang på för en tia på Röda Korset härom veckan! Någon form av juldekoration i mässing som av öglan att dömma ska (?) hänga på väggen eller i fönstret. 
Själv tänkte en direkt att det torde bli ett perfekt underlägg för kastruller på det stora matsalsbordet. Dekorativt att bara ha liggandes där samtidigt som det fyller en funktion när det behövs. Perfekt nu till jul också. Om en nu bara får bort öglan samt får upp hela hjärtat en smula på något tassliknande, så att en varm kastrull inte bränner mässingen som i sin tur bränner bordet. Nog för att en går i gång på slitage, märken och färgskav men inbrända hjärtan över skivan är inte visionen för vårt återbrukade bord.

Så. Mot garaget och verktygen där jag sågade bort öglan samt de två i hjärtat fästande pinnarna. I all iver glömdes fotograferingen. Hepp! Det är så ganska ofta. En går liksom igång, tänder på alla cylindrar och vips så älgas flera steg på och kameran glömd kvar i ett annat rum.

Men sen drog jag en repa till IKEA då en nu efter att ha byggt x antal kök genom sina boenden och lärt sig var bra reservdelar finns i tydlig struktur. 
Dessa små upphöjda plastklistermärken som du fäster på insidan av lådor och skåpsdörrar och som dämpar stängningen kom jag på att de borde bli perfekta som upphöjt värmeskydd. 
Först var jag inne på att använda möbeltassar. Det finns stora fyrkantiga ark som du själv kan klippa ut önskad form på. Superbra på alla sätt men jag kände att med detta mönster så skulle det bli så mycket spill att det var onödigt. 
(null)
IKEAs skruvskåp med reservdelar har en tydlig struktur med artikelnummer och ordning och reda. Sånt som får mig att spinna. Men nästan bäst av allt är att du inte behöver stå i kö till avdelningen Byten & Återköp. Du bara glider in, öppnar skåpet, letar fram vad du söker och lägger en slant som betalning till Rädda Barnen 🙌 Stor stor älsk på det!
(null)
Väl hemma igen klistrades pluttarna på undersidan på mässingshjärtat och tadaa, klart!

(null)

För trettio kronor totalt har vi nu ett både dekorativt och funktionellt underlägg på matsalsbordet. Redo för tomtegrötkastrullen!


Kommentera inlägget här: