En sockerbagare

"Precis som på ett riktigt kringelställe, mamma!" 

(null)
Så löd ett glatt rop från Märta när en kringla nu kommit upp på väggen i lekrummet, vid cafédelen.  (null)

Min plan när jag hängde tavlorna bakom det lilla köket var att en gammal konsol som vi fick med huset (som hittades ute i det gamla fallfärdiga skjulet dit lekstugan nu flyttats) skulle få plats och i konsolen skulle en kringla hänga. Precis som på ett konditori! Jag sparade således en liten bit vägg mellan dörrposten och anslagstavlan för vad som i mitt huvud kändes lagom stort. Jag gick sedan och fnulade i flera dagar på hur jag skulle göra denna kringla. Trolldeg tänkte jag skulle bli ett bra materialval men innan jag ens hann sätta fart med degen så sprang jag på något ännu mer perfekt när vi var på loppisrace. En kringla! Färdig. I rätt storlek. För en tio. Flätad i halm.
(null)

Vi var ute efter att reka utbudet av adventsljusstakar eller elljusstakar nu när vi fått till fönsterbrädor, men fann inga som tilltalade oss. Istället hängde en halmkringla i julskyltningen. I perfekt storlek att passa med konsolen och upp på väggen. 
(null)

Jag fullkomligt älskar när saker jag letar efter bara dyker upp rakt framför mig. Bara jag inte har bråttom och ser möjligheter i saker så finns de oftast där. Mitt framför ögonen på mig. 
(null)

Med lite färg som vi hade i skåpen, koppar på kringlan och vår grå köksfärgen konsolen, så hänger den där nu perfekt och bjuder in till att testa barnens cafés bästa bakelser.

(null)

Kommentera inlägget här: