Bobbos Bistro och Myrans Mathak

Här har vi hängt idag med spik och hammare, målarpyts och pensel, nål och tråd...Den lilla cafédelen har börjat växa fram. Namnet är ännu inte spikat. Bobbos Bistro, Myrans Mathak eller helt enkelt Frank & Märtas kanske? Har du nåt förslag?
Det är ännu långt ifrån klart. Visionerna är stora och att göralistan lång. Men ack vad kul det är att gå lös. Tycker vi alla tre. Frank Bobbo, Märta Myran och jag. Visseligen jobbar vi olika men på något vis ändå åt samma håll. Kanske. ;)
Märta går härligt in i leken, säljer kakor och bakar. Frank röjer mest hej vilt, övar kast med liten stekpanna eller vispar febrilt med den lilla vispen på väggar eller i mitt hår (när en koncentrerat försöker hänga en tavla på plats utan att slå mig på tummen). Själv är en så här och nu som det bara går. Det färdiga resultatet är inte målet. Resan är hela grejen. Att samtala och fantisera tillsammans med Märta, måla ihop, ducka för flygande stekpannor och komma på bakverk som ska tillverkas i trolldeg. Vi går verkligen all in i ett kreativt skapande och en trivs som bara den!
 
Stommen i cafét är ett leksakskök från IKEA som Märta fick i 3års present av farmor. Detta har vi nu pimpat och målat i samma grå färg som vårt kök. En gammal Expedithylla (?) också från IKEA som jag loppade på Erikshjälpen för nittio spänn har med samma grå köksfärg, lite skivmaterial och dekorplast i marmor blivit kassadisk. Bakom hänger en gammal kroklist från vårt landställe som jag målade när Märta föddes och hängde ovanför hennes spjälsäng då. Den som Frank även sover i idag. På kroklisten hänger nu min mammas gamla förkläden och min mormors gamla fina sortering, för papper, kork och snöre, i tyg och med brodyr. Återanvändning med stor stor kärlek <3
 
Det växer fram och en längtar lite härligt barnsligt till imorn då färgen till en tavla torkat så en får fortsätta leken. 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: