Trädgårdsfix i dagarna tre

Långhelgens röj i trädgården har resulterat i ett näst intill färdigt lekstugetak (en eloge till Richard), gräset klippt och en gräslig rabatt rensad (heja mig).


Pionerna är den stora behållningen i trädgården just nu, de är näst intill självlysande. Och guldregnet som skiner som solen själv.  

Jag har rensat rent en övervuxen rabatt. Det tog en hel dag. Den har gått från...

Till...

Kvar är en stackars svag pion som nu kanske får lite mer kraft och plats, en relativt nyplanterad björnbär och vindruvebusken. Jag klippte bort alla döda grenar så den ser både glesare men samtidigt friskare ut nu. Vi ska sätta upp en bättre spaljé för den sen, så den kan klättra och bli större.


En rabatt gjord alltså. Tusen kvar, känns det som. Puh!

Vi skrev en lista i helgen på vad som ligger närmast i pipen nu och hur vi vill och bör prioritera vår tid. Helgerna går och vi har faktiskt inte en enda helg, innan sommarsemestern, som kommer spenderas helt och hållet hemma. Vi har massa roliga dop, studenter och andra kalas som gör att vi kommer flänga en del innan det bär av till landet i sommar.

På listan står bland annat:
Barnens lekrum
Tapetsera övre hallen
Bygga bokhylla i vardagsrum
Anlägga stenträdgård
Franks rum
Bygga altan
Måla lekstugan
Fixa fönster
Garageporten

Slutsatsen blev att det finns en härlig massa saker att ta tag i i höst. För nu vill vi nog mest lägga fokus ute och vara i trädgården. Att bygga vidare inne kan vi göra hela hösten och vintern sen. Nu vill en ju njuta utomhus.

Kommentera inlägget här: