Diy-världsklocka

Ett litet pyssel som jag och Märta har haft för oss till barnens lekrum är att göra om några klockor. 

Tre klockor från en loppis här i trakten (tror de är från IKEA från början) och en kartbok från Röda Korset blev materialet. En sax och batterier för att få igång dem sen, såklart. 

Märta kan inte klockan än. Hon är ju bara fyra år. Men hon är väldigt intresserad. Intresset ligger framförallt i att veta vad klockan är här hemma och vad klockan är hos farfar och Vonne (Richards faster) i USA. Det är så spännande att dem är vakna när vi sover och så vidare...

I och med det så fick jag idén att hon måste  ju få flera klockor i lekrummet att spana på och öva tiden och siffrorna. 

Tre klockor gjorde att vi skulle välja tre kartbilder. 
Europa och Nordamerika kändes givet. Där vi bor och där farfar och Vonne bor. Sen fick Märta själv bläddra och välja. Hon föll för en karta över Indien och en över Afrika. När jag berättade vad bilderna föreställde föll valet snabbt på Afrika då hon på föris just lärt sig en sång om världsdelen. 

Väl valt. Nu började klippandet av kartor i cirklar. Plasten på klockorna lossades och själva urverket monterades ner försiktigt. Den nya urtavlan lades tillrätta och visarna monterades på plats igen. 

Resultatet... TADAA!

Nu hänger de på väggen i lekrummet, ovanför den stora världskartan. 


Vi (läs min utomordentligt kloka dotter) har i efterhand kommit fram till att siffror är ett måste. "Hur ska jag annars kunna lära mig tiden, mamma!?"
Och även att skriva ut länder, kontinent eller stad under varje klocka. 
To be continued!

Kommentera inlägget här: