Dalamidsommar - del 2

God dagens, 

Här kommer fortsättningen på vår midsommarhelg och nu på kvällskvisten som spenderades i #slaggårn

Efter skönt häng i trädgården med jordgubbstårta så började vi med bestyren inför kvällens grillning och inflytt i Slaggårn. Jag hade förberett och påbörjat dukningen och dekoren så det var i stort bara att ställa ut mina blåvita loppade tallrikar och besticken. 

Dukarna var skrynkliga, som jag gillar och spetstyger skärmade av delar av byggnaden så att vi satt i ett rum i rummet. 

"Klong"vaserna av gamla glasburkar och loppade spetsdukar stöttade upp små blomsterarrangemang som Märta basade för. Hon plockade blommorna och valde med omsorg så en av varje färg fanns med i varje vas. Även gräslöksblommor fick sin plats i vaserna. Dock hamnade de flesta i munnen i en bitterljuv förtjusning. "Det är verkligen äckligt starkt mamma. Kan jag få en till!?"Vi tände ljus inne och ute och rivjärnen lös upp både i fönstren och på borden. 

Jag stod utanför en stund och kikade in genom fönstret om bara mös åt skratt och sorl som strömmade ut i samklang med musiken. 

Gemensamt tillagade tillbehör, som potatissallad med jordgubbar i samt rödvinssky, njöts tillsammans med eget medtaget kött eller vegetariskt alternativ som grillades.


Och det åts, dracks, pratades och dansades inpå småtimmarna.


Dagen efter blev det stor brunch och jag tog den lilla spisen med mig ut på förstukvisten för att steka amerikanska pannkakor samtidigt som regnet smattrade på taket. En kaffe på det och en magisk midsommar började lida mot sitt slut. 

Kommentera inlägget här: