Om loppade fynd, ögonmått på vift och en riktigt skittavla

I lördags drog vi iväg på en loppisrunda och det var denna gång både öppet och visade sig bli en fyndkavalkad. Jippi-yay!

 
Varje lördag mellan maj och september är det en loppismarknad i Ludvika, cirkus tjugo minuter från där vår gård är. En tripp som görs minst en gång varje sommar. 
Så här följer nu vad vi fyllde bilen med denna gång. Så pass fullt att vi själva nästan inte fick plats.

- Ett av Richard länge eftersökt spätt till trädgården hemma för sjuttio riksdaler.

- En ny gunga till ställningen här på landet, då den gamla gått så pass sönder att den inte var säker längre. Denna för tjugo spänn.
- En trasmatta för en tia till Richards faster Vonne i USA
- En lite kantstött men söt byst vid namn Påskliljan (kopia? av Astri Taube) för en tjuga som ska stå i den kommande platsbygda bokhyllan.
- En röd liten pall, för fyrtio spänn, som behövs ute på dass för att barnen ska nå upp. Dasset som för övrigt genomgår en liten make over i detta nu. Återkommer om det!
- Ett par röda Kavatskor till Frank i höst för trettio kronor. In need of nya skosnören dock, men det är snabbt fixat. 
- En mässingskrok i form av en liten drake för en femma. Måste vara en massproducerad sak då jag klämde på en exakt likadan vid ett annat stånd fast för fyrtio kronor. 
- Ett litet solur, som ska få bli bokstöd, för tjugofem riksdaler.
- En sjömansklänning till Märta, för en femma.

Vidare bidde det även:

- En rund spegel till lilla toaletten i källaren som ska få sig en ansiktslyftning. Denna för en femtiolapp.
- En hink i metall som kommer användas som eldhink, eller det vill säga en hink man askar ur eldstaden med. Något vi har här på landet men även letat efter till kakelugnen hemma. Jag fann flera på marknaden för två-, trehundra spänn men hade sen turen att springa på denna för hundrafemtio på en loppis i närheten.
- En hel drös med tavelramar för mellan fem och trettio kronor styck. Alla ska upp på dasset för den nämnda make over'n. 
Bäst av allt är den med snirklig ram som jag plockade just för att jag gillade snirkligheten men som också innehöll ett foto. Och inte vilket foto som helst, utan ett riktigt skitfoto! Daterat -52 sitter en man och gör sina behov mot ett träd i skogen och blir räckt papper (?) av en annan man med en cigg i mungipan. Båda iklädda Telemark-aktiga skidkläder. 
Denna tavla åker självfallet upp som den är! Älskar den!

Sist men också störst, och inte minst, blev en mindre bokhylla som jag har tänkt ska stå under en av fönstrena i barnens sovrum/lekrum här på landet. 

Då vi precis gjort en omflyttning och bytt rum med varandra här så finns det nya behov som behöver ses över i flera av rummen. 
Denna fann jag på en annan loppis, än marknaden, i ett rum längst in och som var överbelamrat med pryttlar. Den kändes direkt perfekt i storlek och jag älskade slitningarna i den. 
Först var den inte till salu. Säljaren behövde den för att visa sina böcker i, men sen ändrade han sig och sålde den till mig för femtio spänn. Ni kan förstå hur glad jag blev! 

Men. 

Det var ju det där med ögonmått. Tydligen sviktar det lite i sin exakthet. Med betoning på lite dock. Irriterande lite. Millimeter-lite.

Efter att ha torkat av den och avlägsnat bakstycket som var både trasigt och lite äckligt så bar jag upp den för att ställa den på plats. Och nej!

Där den är tänkt att stå under fönsterbrädet så saknas det cirkus en och en halv centimeter för att den ska få plats och gå in. Suck! Dubbelsuck!

Nu har jag lite pul framför mig med att möblera om hela rummet, se om jag kan såga av de små fötterna och slipa ner den så att den passar...eller tänka om helt. Vi får se. 
Blir den kvar här och jag får till det så ska även beslutet gällande målning, slipning eller låta den bara vara tas. 

Men summan av kardemumman är trots detta en mycket bra loppisrunda och en mycket nöjd Emilia. 

Karin:

Så fina grejer Emi! Grym du är! 😘

Svar: Tack! 😘😘
Emilia Bernehjält

LENA:

Å vilken härlig loppis....blir riktigt avis. :)

Svar: Ja den är väl värd ett besök, för att inte säga två eller tre! 😊 En favoritplats varje sommar. Kram // Emilia
Emilia Bernehjält

meh.blo.gg:

Kul när man fyndar

Svar: Ja, det ger en liten kick minst sagt ☺️ Kram // Emilia
Emilia Bernehjält

Hanna Karlsson:

Vad många bra fynd du gjorde!

Svar: Tack! Jag kände mig väldigt nöjd själv. Alltid kul med loppis och en tillfredställande känsla att fynda. :) kram // Emilia
Emilia Bernehjält

Sandra Rosén Dahlgren:

Å avis! Har inte blivit någon loppis alls för mig i år :( :(. men ska försöka ta mig till några innan sommarn slutar helt. Schyssta fynd!

Svar: Tusen tack Sandra! Ja, än är loppissäsongen igång så nog har du tid att fynda! Lycka till! Kram // Emilia
Emilia Bernehjält

Anna - Fotograf & Rovfågeltränare:

Loppis är ju jättekul! Älskar att hitta gamla saker ingen vill ha och piffa upp dom. Lite svårt med loppis just nu dock, när man inte har bil :(

Svar: Ja bil är ibland en nödvändighet för att kunna ta sig iväg på spännande och krokiga grusvägar i jakt på loppisar. Men inte alltid! Jag hade turen idag att promenerandes bara snubbla på en bakluckeloppis 🙌 Spana in senaste blogginlägget! 😉 Önskar dig samma tur snart! Kram // Emilia
Emilia Bernehjält

Kommentera inlägget här: