Ny soffa! Ny man?

Strax innan midsommar var Richard bortrest på jobb och en sms-konversation mellan oss såg ut som såhär:

Sagt och gjort...

Jag föll pladask för denna härlighet. En nättare Chesterfieldmodell som skulle göra sig riktigt fint tillsammans med fåtöljerna som nu (äntligen!) är färdiga. 

Soffan vi har idag är djup och gudomligt skön. Den är, som så mycket här hemma,  ett Blocketfynd och som verkligen fyllt sin funktion. När vi köpte den var det för att ha den som extrasäng stor nog för två (som tycker om varandra), när vi bodde i vårt lilla radhus utan gästrum. 
Idag har vi utan problem möjlighet att ta emot minst åtta gäster som alla då får sova i säng. Inte soffa, uppblåsbar madrass eller liknande utan en riktig säng. Så behovet för denna djupa soffa har försvunnit. Och den kommer även bli för stor och för djup när väggen bakom i höst kommer få sin platsbyggda bokhylla. 

Summan av kardemumman, det är dags för en ny soffa. Men som vanligt med mig vill jag ha en nygammal, loppad, second handad eller auktionsinropad. Återanvändning på något sätt. 
Bevakningarna har vart många men matchningarna få. Richard har ratat många. Jag ännu fler. Men så äntligen dök denna upp hos en auktionsfirma i Halmstad och jag blev kär direkt. Jag såg det färdiga rummet framför mig. Men Richard tycker det är dags att byta man! ;)

Denna skönhet kommer nu anlända Linköping om några veckor och jag väntar med spänning på att få hem den. Hoppas, hoppas, hoppas den är vad jag tror och önskar. Annars vet jag någon som kommer låta mig äta upp detta flera gånger om. Men det brukar ju bli bra, tillslut, har han motvilligt erkänt. Och jag vill ju faktiskt heller inte ha en ny man. 

Håll tummarna för oss ;)

Kommentera inlägget här: