Loppissommar, eller?

Jo men sicken besvikelse sörru. En vecka på landet har flugit förbi och av nio loppisar besökta har bara tre haft öppet. TRE!!! Ni kan förstå min besvikelse. Alla har semesterstängt. Varför åker ni på semester när jag är här och är så köpsugen, har mängder på listan som eftersökes till villan och bara rent allmänt älskar loppisar??!!


Idag väntar dock en stor loppis-marknad så jag är eld och lågor. 

Men av de tre öppna loppisar som besökts så kan vi kika på vad som fyndats.
En balja som ska få agera dryckeskylare för heta sommardagar, en stråhatt som väggdekoration i övre hallen och ett mindre mikroskåp som ska få bo i vardagsrummets kommande platsbygda bokhylla, en barngalge till klädskåpet här på landet och en mässingskrok i form av en rosett. Totalt loppat för etthundratio riksdaler. 

Även inköpt är fyra böcker av Astrid Lindgren. Madicken, Ronja Rövardotter, Pippi och Bröderna Lejonhjärta. Den sistnämnda har redan påbörjats som högläsning med Märta. Imponerande och lite läskigt för en fyraåring men hon slukar sagor med hull och hår nu. Dessa fyra klassiker blev mina för en hundring.


Ett länge eftersökt och därför så välkommet fynd, för femtio spänn, är även åtta nya klot i trä till vårt krocketspel här på landet. Även tre klubbor och några stålbågar ingick. Perfekt eftersom våra klot spelas sönder om vart annat. Minst ett varje sommar spricker och limmas ihop på nytt. Men det håller bara för en stund. Så nya behövdes verkligen. 

Nu rullar bilen mot nya loppisäventyr. Hoppas det är öppet! ;)


Önskar er en fin helg! Kram // e

Kommentera inlägget här: