Äntligen - ett avslutat projekt, check!

Hör mig tjoa och skrika TADAAA!
För nu ä d färdiga!
"Äntligen, det trodde jag aldrig!" sa Richard och skrattade. Senare följt av "Fantastiskt, otroligt duktigt och fint gjort!". Och jag är nog lite mallig å. För jag trodde nog knappt själv att jag skulle ro det i hamn. Det är inte direkt min styrka att avsluta så stora projekt. Mindre och snabbare grejer brukar mer pocka på min uppmärksamhet och då kan jag ha en tendens att lämna saker i kaos och gå vidare. 

 
Jag är så glad över att pappa och jag sprang på hela soffgruppen. Mina fåtöljer kostade mig 600 spänn. Och tygerna är även de loppade. Två dragkedjor hade jag hemma och två fick jag tillslut köpa nya efter att ha scannat var endaste loppis och second handbutik jag gått förbi, men ingen hade rätt längd på kedja. Även dynorna är nyköpta och de små små nubben som tyget är fäst med. Men trots dessa mindre nyköp så har jag verkligen förändrat och förvandlat två förfallna fåtöljer och gett dem nytt liv med loppis. Återälsk på den!
 
 
Förutom de loppade tygerna fick jag användning för en hög slitna jeans som legat på hög i väntan på att återanvändas. Nu blev det återbruk för hela slanten. 
 
 
Jag ville ha ett slitstarkt tyg närmast fåtöljernas fjädrar, och vad bättre än jeans då? Gamla och uttjänta, lagade och lappade flera gånger om men ännu stora partier med så hållbart material att de inte bara kan slängas. Perfekt för detta ändamål. 
 
 
Jag är verkligen ingen möbeltapetserare och jag lärde mig tekniken under resans gång. Det finns detaljer som inte är stolt över, dragkedjornas infästning tillexempel. Men allt är saker som inte syns. Tack och lov! Ytan och helheten blev bra. Mycket bra. Och jag känner mig så nöjd!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu står de här under tavelväggen i vardagsrummet på den nya mattan som jag tidigare bara visat "butiks-bilder" på. Nu är allt på plats tillsammans. 
Eller ja, nästan allt. En nygammal pinal till är på intåg och anländer förhoppningsvis i dagarna. En kompis till fåtöljerna. Jag väntar med spänning själv! 
Kategori: DIY, Ett hållbart hus, Vardagsrummet; Taggar: DIY, Loppade fynd, Loppis, Pyssel, Renovering, Secondhand, Tavelvägg, redesign, Återanvändning, Återbruk;