Som flytande och kallt guld

 
Tidigare i veckan hade vi släkt på besök på gården. Kusiner till Richards faster och pappa. De hade inte varit här på 30 år och jag hade aldrig träffat dem. Så det fanns mycket att prata om och berätta. Vi satt ute och fikade i solen och de hade med sig den ljuvligaste av presenter. Sin egen honung. 
För en sån som jag, som käkar minst en honungsmacka till frukost varje dag, var det mer än välkommet. Denna honung känns dock finare och lyxigare än vad som kanske ska läggas på en limpmacka. Och just nu ligger den faktiskt i frysen. För det är det unika med deras honung, att de genom nedfrysning senast en vecka efter skörd behåller sina probiotiska och antiinflammatoriska egenskaper. Förstå att bara kunna öppna frysen och få ta en sked och låta smälta på tungan. Som flytande guld.
 
 
 

Återanvändning av bröllopsdekoren

 
Idag gifter sig vår närmsta granne här i byn. Så härligt med bröllop! De har vart över och lånat delar av vår dekor som står kvar i Slaggårn sedan vår fest. Varningsskyltar som man sticker ner i marken och som det istället för "barn" står "bröllop" på. Bra att varna biltrafikanter att ta det extra lungt då det är mycket folk i rörelse utanför festlokalen. De har även lånat lite extrakylar till baren och ett bord. Allt står ju redo i Slaggårn och bara väntar på kalas. Så härligt att få bjuda tillbaka lite då de alltid hjälper oss på vintrarna med att gå in i storhuset och dra igång elementen en dag innan vi kommer upp, så att vi slipper börja på minus tio i temperatur. Vi stänger alltid av allt på vintern helt och hållet. Det är ett så pass stort hus och onödigt slöseri med energi att ha frysvakt på för att bara koma upp två till tre helger per kall säsong. Och när vi har så fina grannar som hjälper är det en bättre lösning. 
Jag håller även på att pula med våra gamla griffelskyltar som vi skrev barmenyn på samt dagordningen. Nu är våra texter utsuddade och jag har börjat skissa på deras. En gammal kökssoffas snirkliga övre del blir även en fin inramning till honörsbordet. Vi hade den hängande ovanför Slaggårns entré men för dem kommer den hänga ovenför där de sitter.
Stort grattis med dagen, Karin och Stefan! <3
 
 
 

Tolv bilder från radioskuggans land

 
Hallåj från radioskuggans land och dagar som går på speed samtidigt som egentligen ingeting görs. Sköna dagar! Gästerna byter av varandra och stora middagar bullas upp. Varje dag står det att det ska regna imorgon, men när morgondagen kommer uteblir regnet. Dock står det i tidningen igen att det ska regna imorgon igen...
Än så länge har vi klarat oss undan regnet, fast det är nästan så en börjar längta efter en skur nu, för vädret är inte något vidare strålande heller. Lite svenskt lagom, sissådär. Mycket växlande molnighet, kalla vindar och några solglimtar då och då. Gräsmattan är gul och snustorr, det finns ytterst lite bär och ingen svamp i skogen men det badas ändå och utflykter görs. Till spännande Tombo (is)gruvor i den djupaste skog, loppisrundor och flanerande i byn.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi gjorde ett stopp hos gubben i Övre Vanbo. En favoritloppis som kanske mer liknar en skräphög. Tyvärr gick jag tomhänt därifrån men så kan det vara ibland. En ska ju inte köpa bara för att köpa.