Fina fynd en inte behöver


Vissa dagar på loppisar är ju bara helt galna. I tisdags var en sån dag. Jag sprang på så mycket fint. Huah! Det kliade i fingrarna och en vill bara ha, ha, ha. Men när platsen inte finns hemma eller det inte ens är en nödvändighet så är det ju bästa att avstå. Och det gjorde jag nu. 
Jag och Frank körde ett loppisrace i jakt på en ihopfällbar klädhängare. Ni vet en sån där som du kan ta fram när det är mycket gäster och fullt hus och den vanliga klädhängaren i hallen inte räcker till för alla vinterjackor. 
Vi hittade vad vi sökte för en femtiolapp. Tack och bock. Vi hittade den och även allt detta som vi då inte köpte. 
(null)
En soptunna. En sedan länge stor dröm att sy en tygsäck till och ha som tvättkorg. Nu har vi dock inte plats och hur snyggt det än skulle vara så bidde det pass på den. Buhu!
(null)
Finaste skolbänkarna som en gärna haft i lekrummet. Men med bokhyllan där som även rymmer skrivbord så finns inte behovet och då bäddsoffa, garderober, en scen och ett kafé även fightas om sin plats så bidde det bäst att lämna dessa pärlor till någon annan att fynda. Lollos den!
(null)
Den gölligaste av utdragssängar/spjälsängar mina ögon skådat. Men hur fin och perfekt den än må vara i sina slitningar och i sin alldeles ljuvliga färg så är den inte säker för vår lilla bergsget och lampsvingande Frank. 
Vi har för övrigt redan Märtas gamla växasäng som Frank ska få överta någon gång då han kanske lugnat ner sig. Säg om sisodär elva tolv år månne?!
Spana in den gamla skolbänken bakom spjälsängen också. En dröm!
(null)
Bild från Märtas gamla rum där växasängen som nu väntar på Frank syns. Ett Blocketfynd som älskas högt.

(null)
Jag sprang även på vad jag tror är kompisen till Richards nuvarande nattduksbord. Detta på bilden står vid vår säng idag och budades hem på Auctionet för en tid sedan. Det jag hittade nu på loppis var identiskt men med dörren hängd åt andra hållet. Måtte ju vara andra halvan! 
Köpte dock inte detta heller då jag har ett annat med marmortopp som står på min sida av sängen som jag också är så kär i. Det här med att ha samma lika fast ändå olika är ju min melodi.
Ibland köper jag saker för att sälje vidare dem direkt och lyckas då tjäna en liten hacka. Detta nattduksbord skulle jag kunna köpt och sparat för att sälja båda i par sedan. Men en orkar inte alltid hålla på och nu får det säkert ett lyckligt hem hos någon annan. 
Skulle jag köpa allt som får det att glittra i mina ögon skulle jag bli en manisk samlare som trampar upp gångar och bygget högar av saker i mitt hus. Inte speciellt hållbart. Det är långt ifrån den livsstil jag vill leva och lära. Även om Richard ibland tycker att det är en hårfin gräns med mitt loppis"missbruk".
Jag är ju inte en minimalist även om jag beundrar dem som lever efter den stilen. Jag älskar saker och ett ombonat hem. Men det är viktigt att inte handla nytt. Med loppis, second hand, containerfynd, återbruk, byteshandel och återanvändning av saker som redan finns går det att komma långt!
(null)
En sak som oplanerat dock fick följa med hem i tisdags var dessa näst intill oanvända barnskor från Kavat. I superfint skick och perfekta för Frank att växa i framöver. De blev våra för 125 riksdaler. 18% av nypriset! Dessa vet jag kommer komma till användning och tar heller inte mycket plats att förvara tills det är dags. Då är det värt ett spontanköp!

Kommentera inlägget här: