Barnens bistro

(null)
Taket är på plats! Den randiga loppade tygbiten har genomgått sin förvandling till typiskt marknadsståndstak med en touch av fransk bistro.
(null)
Upphängningen är gjord av två second hand’ade gardinstänger i mässing för en guldpeng, lite snöre vi hade liggandes hemma och två krokar en rotade fram i garagets alla lådor.
(null)
Det som bidde nyköpt är två gardinsstångsupphängningar. Två krokar som sitter på väggen och som den ena gardinstången ligger vilandes i. Efter tre veckors intensivt och aktivt letande på stans alla loppisar och second handbutiker utan passande funnen modell så kastade en in handduken och begav sig till ett större och välsorterat varuhus känt för sina platta paket. En går ju dock aldrig där ifrån med enbart det som stod på inköpslistan. En debiteras ju 500 pix på något konstigt sätt bara bygget entras. Ljus, ljus, ljus och LEDlampor brukar framförallt snabbt fylla upp korgen. Så de för nitton spänn små gardinkrokarna fick sällskap hem och väl var kanske det. För här tänds det ljus för fullt, jämt och hela tiden. Så att säga. Kanske också som sig bör, så här års.  
(null)
Barnen älskar köket och leker här varje dag. Märta konstaterade att en lampa vore på sin plats, så det är vi på jakt efter nu. 
Dock har detta nya tak redan åkt ner och råkat ut för saxen efter att dessa bilder togs
(null)
Anledningen är scenbygget intill som tar form och fart. Taket bidde lite för brett för att scenens kommande gardiner ska få plats. Det blir för tight, lite kaka på kaka. Fem ränder, det vill säga en av de fem vågorna, har fått ryka och är borta redan.
Då en inte är känd för att jobba med på millimetern detaljerade ritningar utan har en vision i huvudet och mer skjuter från höften så blir det fel ibland. Fast fel är fel ord. Allt växer fram och nästa steg eller justering visar sig allt eftersom. Kanske inte det bästa sättet att planera och projektleda ett bygge proffesionellt. Men nu är vi på hemmaplan och bygget sker mellan 11.30 och halv tolv. Typ. Med barnen med i processen. En på höften eller snattandes hammaren, en annan tjoandes och showandes på scen eller i full fart med att sälja kakor. Härlig action! Fullt ös och bös! Så att ens få upp taket under dessa galna förutsättningar känns som en bedrift och vinst i sig. 

Kommentera inlägget här: