Smått och oplanerat som glädjer

Ibland faller det bara på plats. Helt oplanerat. Sådär härligt när det bara klaffar. Du hinner med bussen precis, får ett leende och hej från ett span, finner ett länge efterspanat plagg på rean eller vad det nu kan vara som gör just din dag. 

Här hemma handlar det ju allt som oftast om loppisar på ett eller annat sätt. Fynden från igår, sommarens bästa fynd eller som nu två små pallar som passar in som i ett pussel. 

I badrummet och på den lilla toaletten har jag fyndat två små pallar för barnen att kunna stå på när de tvättar händerna. Men när de inte används är det skönt för oss vuxna att inte snubbla på dem och då kunna ställa dem åt sidan. Och det är då som jag upptäckte hur förträffligt just dessa bara föll på sin plats och klaffade sådär kalasigt.
 
Den röda som står i badrummet, där fler små detaljer i rött finns, glider så snyggt in mellan väggen och badrumsmöbeln. En möbel som är fastmonterad i väggen och som vi vid montering inte hade den blekaste aning om att vi då skulle ta hänsyn till en pall för också. Då pallen fyndades efter att badrummet stod klart. Det blev bara så rätt.
Den blå pallen som står nere på den lilla WCn glider likaså så snyggt in i ett hörn som milimeteranpassat ser platsbyggt ut för pallen. Eller pallen för hörnet. Men icke. Det är även det bara sån där ofantlig tur och kanske mening att det var just dessa pallar som skulle flytta hem till oss. 
 
 
Kommentera inlägget här: