Slaggårdsbröllopet - del 2

Nä men hörrni, det är väl hög tid med en fortsättning kring vårt bröllop i Slaggårn. Tycker ni inte? Om du missade den första och lite skitiga delen så finner du den här. Nu följer mer lite med fix, trix, förberedelser och loppade dekorationer.
 
Vi börjar med självaste lokalen. Vår Slaggård. En byggnad så ljuvligt vacker i sig sjäv att för mycket dekor inte behövdes. Spetsgardiner i all enkelhet vid fönstren, belysning på rätt ställen och lite vimplar. Det var väl i stort sett det hela...
 
 
 
 
 
...eller NÄ. Verkligen inte faktiskt, även fast just de tre detaljerna var stora och viktiga. Ljuset framförallt. Där satsade vi på två rejäla strålkastare på övervåningen som lyste upp hela det vackra bjälklaget i taket samt släppte ner lagom lite ljus till oss nere vid borden. Även två ljusslingor, en mellan borden i mitten av lokalen där kossorna tidigare fick sin mat och sedan en över baren. Dessa dekorerades med små loppade gamla lampskärmar i blandade färger.
Mer sanningsenligt om dekoren är faktiskt att vi åkte till landet var och var annan helg med busslass fulla med pynt och pinaler. Böcker, rivjärn, små dalahästar och eiffeltorn, tårtfat och barnmatsburkar och stubbar. Listan kan göras lång.
 
Scenen byggdes, pyntades och ljussattes. Tur man har en musiker till far som höll i alla detaljer för det. En skön sak att få deligera iväg. 
 
 
 
Dekoren skapade jag punktvis på borden med tallrikar tillsågade av en stubbar. På dem las böcker i vitt och blått och ett rivjärn, som agerade ljuslykta, tog plats tillsammans med en barnmatsburk-vas med spretiga ängsblommor och ett eiffeltorn, en dalahäst och en blå slaggsten från orten.
Eiffeltornet är en symbol för att vi förlovade oss i Paris och dalahästen samt slaggstenen för att vi gängade oss i Dalarna. Övriga detaljer var bara för att de var vackra. Ensamma som de var, och ihop.
 
 
 
En gammal del till en trasig kökssoffa, som jag fann liggandes i ve´bon´, målade jag med griffelfärg och hängde ovanför ingången till Slaggårn.
 
Griffelfärgen åkte fram på fler ställen. TIll barmenyskyltarna och även för dagordningen med en stor skylt som hängde med runt i trädgården.
 
Jag målade varningsskyltar. Inte för barn utanför bröllop! Eftersom vi har en väg som går precis genom gården, mellan våra hus. 
 
Och vi byggde ett handfat av ett vackert gammalt bord med svarvade ben som fanns på landet. Bordsskivan avlägsnade vi försiktigt och ersatte tillfälligt med en spånskiva som vi sedan sågade ut en plats för handfatet i. Trädgårdslangen kopplades på och vipps så fanns det möjlighet att tvätta händerna utanför de två bajamajor vi hyrde in. Närmare nittio gäster krävde lite mer lätta på trycket-möjligheter än vårt dass.
 
 
På väggarna hängde bilder från hur det såg ut när vi började röja ut Slaggårn samt bilder på hur hela gården renoverats sedan 70-talet av Richards farmor och farfar. Från jordstampade golv till dagens vackra skick.
 
 
Det får nog bli stopp här för denna gång. Nästa gång kikar vi vidare på en loppad brudklänning och självaste dagen. På dagen. 
 
NORRSKEN EMMA:

mysigt, ha en fortsätt bra dag

kram

Svar: Det samma till dig Emma, igår och idag! ☺️ kram Emilia
Emilia Bernehjält

Kommentera inlägget här: