Om en vinkyl, ett hål och ett skräpskåp

Hallåj på er! 

Hoppas söndagen er är skön och lunkande lugn. Här pysslar det med fikaförberedelser då vår inneboende med familj snart ska komma och lite senare även min pappa. Jag har tagit hand om ett tvättberg i size som Mount Everest och sorterat ut för små kläder ur barnens lådor. Tre timmars jobb. Jepp, det var sjukliga mängder tvätt men ack så skönt att ha det gjort och garderoberna städade inför jobb och förskolestart nu i veckan. Det ska gå snabbt och smidigt på morgonen. Vi är inga morgonmänniskor i denna familj så att få sova en minut längre är så mycket värt mot att springa runt och leta rätt plagg.

Jag har tidigare nämt att vi letar efter en vinkyl till köket. Eftersom köket är återanvänt och helt ommöblerat efter de tidigare ägarnas planlösning så har vi ett hål i ett högskåp som tanken är att denna vinkyl ska få bo i. Tidigare stod där en diskmaskin men vi har valt att placera vår på annan plats så nu har vi ett helt hål. 
I detta hål hamnar nu allt. Allt annat än vad som ska vara där. Papperspåsar, källsortering, extra vällingpaket och hushållspapper. Ett förvaringsutrymme så är så gräsligt fult, men å så praktiskt och nödvändigt. Har ni också ett sånt utrymme? Hade vi haft en skåpdörr till skulle nog detta skräpskåp få vara kvar men det fanns ingen, i och med att det stod en diskmaskin där tidigare.
Jag har en bevakning på Blocket och andra sajter hela tiden men ingen vinkyl i universum tycks passa vårt hål. Det kanske blir till att köpa nytt ändå? Suck! Eller låta tillverka en ny lucka? Ingen brådska dock. Det finns annat och pula med här hemma om man så säger. 

Det praktiska med vårt hål som ändå slukar det mesta är att folk nu börjar referera det till "vinkylen". När man får frågan var potatisen är svaras det "Ovanför vinkylen" och var en ny hushållsrulle finns blir svaret "I vinkylen". Så praktiskt! 
Hur ska vi klara oss utan vårt hål och "vinkyl" sen om en riktig sådan gör entré?

Kommentera inlägget här: