Kollektivt liv och återanvända presenter

Igår fyllde vår minsting ett och vi kalasade sommartårta tills socker sprutade ur öronen. Grannarnas barn höll låda här hemma och som jag trivs med mycket folk omkring mig. Efter en sommar som levts likt ett kollektiv är det visst lite härligt att få en dag eller två själva, bara vi i lilla familjen, men det är som om det räcker. Sen njuter jag igen för fulla muggar över liv och rörelse omkring mig. 


Tårtan bestod av egenbakad tårtbotten, av Märta och Richard, 
och den monterades av mig och Märta med lager av banan och nötcreme samt vaniljcreme och jordgubbar. Utsidan blev av ett tjockt lager grädde och sedan ett helt hav av smulade maränger samt en enda röra av färska bär. Jordgubbar, hallon, blåbär och vinbär. På toppen stod även två marängfyllda glasstrutar upp och ner med chokladsås över. En salig och gudomlig blandning. 

Frank fick så mycket fina presenter och jag måste bara få passa på att visa en fantastiskt finurlig och fin sådan. Helt i min stil. Återanvändning och återbruk deluxe!


I en presentkartong som skvallrar om ett annat märke stod nu Franks namn istället och i låg kläder som en av givarna själv vuxit ur och nu skänkte. Hur underbart? Stor, stor älsk på den!
I låg även en badboll med bilden av en jordglob på. Kul för Frank som älskar BA! (läs boll) men extra kul för mig som har under min ytterst "tragiska" barndom aldrig fick ha en badboll ifred. Min kära far tog dem nämligen alltid själv och gjorde säckpipor av dem. 
Då musikinstrument byggdes av allt som fanns hemma var detta bara en av grejerna. Väskor blev ståbasar och plaströr och trattar saxofoner. Mitt tänk kring återanvändning och återbruk rinner verkligen i blodet. 

Kommentera inlägget här: