Klänningar, återanvändning, bröllop och valmöjligheter

Å så kul denna dag ska bli! Nu sitter vi i bilen påväg till några vännerns bröllop. Att fira kärlek är väl ändå det bästa så säg! Nu ska vi klä upp oss, äta gott och kalasa natten lång. Woop woop!

 
Sen är det ju det där med kläder och klä (upp) sig ja. Nog för att jag älskar second hand, återanvändning och hållbart mode. Men jag är också en typisk tjej, om ni frågar mannen min. Då syftar han på en sån som har hela garderoben full med plagg men aldrig något att ha på sig. 
Så nu är vi påväg men en kostym till honom. Och två klänningar, tre par skor och fyra olika väskor till mig. Skämskudde!!! Till mitt försvar jobbar jag med återanvändning här. Inget är nyköpt!
Häng med här nu och hjälp mig välja.
 

Först ut en klänning som numer är en kjol. Jag fullkomligt älskar denna fylliga tyllkjol. Idag skulle jag använda den med en randig blus, en rosett i halsen istället för smycken, en väska och skor i brunt och reptilimitation. Allt loppat såklart sedan flera år tillbaka. En lite coolare stil och lite mer utstickande. 

 

När denna kjol/klänning köptes i en second handbutik 2009 såg den ut såhär och användes på ett bröllop jag var på i Norge. Då klippte jag av och fållade upp underkjolen så att tyllen skulle synas ännu mer i underkant.

 

Nästa gång denna blåsa fick gå på partaj var för två år sen när våra fina vänner gängade sig. Då klippte jag av kjolen från livet helt och komponerade ihop en ny klänning med puderrosa överdel och detaljer.

 

Mitt andra alternativ är lite mer diskret, sofistikerat och lugnt kanske. En marinblå långklänning med vackert spetsliv. En klänning som sitter smickrande och skönt. Jag känner mig fin i den. Det är en härlig känsla. 

Denna skapelse hade jag på min systers bröllop. Då med ljusrosa detaljer som även plockats med nu.
 
 

Så mycket handlar om känsla för mig med kläder. Ibland vill en sticka ut och synas. Ibland vill en bli ett med en gardin och bara försvinna en smula. Ibland älskar jag klassiker och tidlösa snitt. Ibland blandar jag gärna färger och mönster hej vilt och galet. 

Vi får se vilken klänning som blir dagens. Vad tycker du? Vilken ska jag välja?
 
Lovisa:

Lovisa röstar på blå! Men den andra outfiten är också magisk 😀 Du vet, allt klär en skönhet 😘

Svar: Förstod att du skulle gilla den ☺️ Tack för rösten. Vi får se hur det slutar. 😘
Emilia Bernehjält

FruC:

Röstar på blå!

Svar: Tack 😘
Emilia Bernehjält

Karin:

Alltså jag röstar på gula med randig Emi! Såå häftigt! Men blå var såklart vacker också! Ha en underbar kväll hörni! 😘😘

Svar: Tack Karin! Av känslan att dömma idag, känslomänniska som jag e, är jag nog med dig! Galet ska d va ida! 😘
Emilia Bernehjält

Kommentera inlägget här: