Inneboende och flera nyanser av vitt

God morgon på er. Snart ikapp! Åtminstone inte tre steg efter som igår. Det är en bättre känsla idag, helt klart.

Som nämndes igår så får vi en inneboende om några veckor. Det är Richards syssling som ska flytta in och börja gymnasiet i stan. Kul och spännande med en tonåring i huset plötsligt.

Tanken är att hon ska få källarplanet till sitt eget. Men vi har gemensam tvättstuga där. Hennes rum är då ett stort som är avdelat med bokhyllor och skapar ett sovrum och ett vardagsrum, samt en liten hall med toalett och sedan tvättstugan då. Vi kommer dela köket på entréplan och allt annat därtill i ett hushåll. Hon hyr alltså inte en lägenhet hos oss utan blir inneboende, en i familjen, och får utnyttja hela huset.

 Bild: Mäklarhuset

I och med detta så har vi fått eld i baken att fixa till där nere. Vi bodde ju själva i källaren när den största av renoveringen pågick. Upp flyttade vi strax innan jul. Men vi flyttade in i ett kaos och har nu som vision att vår nya familjemedlem ska få det lite trevligare än att duscha på ett iskallt betonggolv och sova i ett rum med två olika vita nyanser på väggarna. Två nyanser för att jag i panik målade den nedre delen av rummet för att elementen skulle monteras illa kvickt förra våren och för att slippa måla bakom sen och pilla, gegga och slita sitt hår så prioriterade jag enbart att måla från midjan och ner. Fort skulle det gå! Och så har det sen sett ut. Källaren har inte stått på första plats för vidare make over när det finns ett helt hus att fixa med. 

Så nu är vi igång. Toaletten målas från en beigetråkig färg med rött golv till en vit och fräsch ton med grått golv. Inget mer avancerat än att vi använder färgslattar vi redan har stående hemma. In ska även loppade fynd, hyllplan som följt med i många flyttar (i cirkus femton-tjugo år) och återanvända saker som det lilla handfatet och kanske även badrumsskåpet som satt på den lilla wc:n på entréplan när vi flyttade in. 

Välkomna ner i kaoset. Här bjuds det inte på några stajlade bilder alls, hehe!

 
Min lilla målare som så snällt hjälper till.
 
Två nyanser av vitt och en ytterst vågig skiljelinje. Snart ett minne blott.
 
Vardagsrumsdelen, nu i ett möbelkaos då allt står i mitten för att väggarna målas.
 
Sovrumsdelen
 
Den lilla toaletten och hallen utanför
 
Dessa tre krokar ska nog upp när toan är klar. Draken och rosetten loppades i somras och hästskon fanns i huset när vi flyttade in.
 
Den runda spegeln och guldiga lampan som loppades i somras ska även få flytta in

Jag hoppas vi hinner beta av detta i helgen så ska jag fota lite efterbilder sen. Framförallt på toaletten, där blir det nog störst skillnad.
Ha en fin lördag! Nu ska jag ner i källaren. Kram // e
Kommentera inlägget här: