Den nyloppade känslan

Idag var vi flera som vaknade på fel sida här hemma och liksom mer smällde och blixtrade än myste ihop till frukost. Så segt när det blir så. Båda barnen verkar ha fått mitt temperament och humör när mat måste intas kvickare än en en trotsbuse säger NEJ! per automatik till vad som än frågas. Fort ska det gå.

Jag tog senare mitt morgonhumör ut på en rask promenad för att skingra tankarna och ladda om. Brukar vara effektivt och bra för min kropp och själ samt min omgivning, hehe. Idag bidde det extra bra. Vid min vanliga tur längst ån såg jag i fjärran en samling bilar på en gräsmatta. Vid närmare blick såg det ut som en klädställning eller två och några bord. Adrenalinet börjar pumpa och hjärnan går på högvarv. LLLLOPPPPISSSS stammar en liksom fram för sig själv. 
Hur har detta undgått mig? Hur har jag kunnat missa? En bakluckeloppis så nära mig! Och den har hållit på varje tisdag hela sommaren. Jag har förvisso inte vart hemma hela sommaren men ändå. 
Jag svassade in fem i öppning. Alla säljare hade inte ens anlänt och de flesta höll än på att packa upp. 
Det första jag sprang på var två blåvita tallrikar till min samling. I mönster jag inte har! Och ett fårskinn. Superfint i färg och storlek och perfekt i vagnen i vinter. Alltihopa för en hundring. 
Som jag älskar loppisar. Vilken humörhöjare! Och som jag älskar swish!! För självklart hade jag älgat iväg från plånboken när jag arg som ett bi gick hemifrån. 
Nu var det små lätta och glada steg som flög innanför dörren hemma. Nyloppad är en bra härlig känsla!

Kommentera inlägget här: