Dassiga bilder, 1800-tals porr och andra skitgubbar

Vår dalasommar sa swish och nu sitter vi redan i bilen påväg till Gotland för några dagar med min mor. Jag ser fram emot mysigt umgänge, god mat och upptäcktsfärder med massvis av loppisar. 


På landet hade vi sköna dagar men fick egentligen inte något större projekt gjort i år. Tre barn i olika åldrar med olika mat och sovscheman slukade liksom upp den mesta av tiden. Men det finns ju helt klart värre saker att lägga sin semester på än dessa sötnötter så väl är ju det. Och en sommar utan större produktivitet med mer fokus på umgänge känns bara ljuvligt. Märta och sysslingen Alina har busat och tjivats ikapp varje dag. Stor kärlek, nästan som syskon. Det blev en sorg att kramas hej då igår. 

Så inga fönster har skrapats och den övre hallen som jag pratade om och visade bilder på blev orörd och är i samma skick ännu. Och jag gillar egentligen den som den är. Det är en liten fin påminnelse om hur illa det såg ut (och då är rummet dock i fint skick om man jämför med övriga rum i huset) när Richards farmor och farfar köpte gården och vilken otrolig renoveringsresa de gjort. Men samtidigt vore det ju fint att fixa till rummet så att den matchar resterande. Att skjuta på framtiden...
Vad som dock gjordes i år var att ta ner den tornadofällda lönnen och fylla upp vedförrådet. Nu har vi ved för många kalla vintrar och en börjar lite smått att längta efter sprakande brasor, svampskogar och längdskidspår på åkrarna i byn. Ett härligt vinterhalvår väntar!

I sommar pulade jag endel ute på dass av alla ställen, något som startade redan första veckan på landet. Dasset behöver alltid dammsugas ur och torkas av efter en vinter då små spindlar och andra sköna kryp tar det till sitt fort när vi inte är på plats. Mellan de faluröda brädernas springor blåser allt möjligt in och gräs, damm och grus lägger sig som en matta över alla ytor. 
Men förutom denna städning gick jag lös och piffade med blommor, gamla plåtburkar som hittades i snickarbon och skapade en tavelvägg av skitgubbar.

Den loppisfyndade skita-i-skogen-tavlan som jag visade är jag så nöjd med. Den blev verkligen klockren här på väggen. Motivet i kontrast till den vackra ramen älskar jag.
Alla ramar är loppisfynd och ännu står några tomma. Men en ram fyllde jag med en bild från en tidning på den största skitgubben av dem alla - Trump. Ett perfekt ställe för honom tycker jag. 

Dasset gick från...


Till...

Små saker och detaljer som ändå gör skillnad och får det att bli lite fint och mysigt. 

Jag måste ju även passa på att visa några fina gamla skisser, när vi ändå är inne på ämnen som är lite vågade.

Ovanför vår snickarbod finns tre rum som idag är oinredda och som står tomma. Tre rum som enbart består av oslipade plankgolv och väggar av grovt timmer. 
På några av dessa stockar finns det små nakna damer, med undantag för hatt, uppskissade och daterade med 1880. Fantasin sätter sprätt på en gång här, eller hur!?

Kommentera inlägget här: