Bokhyllan på landet

 
Hej på er! Mår ni fint? Här börjar det stabiliseras lite känns det som. Källaren är på gång och en god natts sömn kan verkligen göra under. 
Kommer ni ihåg den lilla bokhyllan som jag hittade på en loppis i Dalarna? Den som skulle flytta in i barens lekrum där. 
 
Den som visade sig vara några centimeter för hög för där den skulle kilas in.
 
 
Efter mycket slit lyckades jag äntligen få den på plats. Benen kapades och lite till på sidorna rök det med. Som alltid med gammla hus så är det lite snett och vint. Fönsterbrädan den nu står under är inte den rakaste så att säga. Men den är på plats! För det är fönsterbrädan som är sned och inte min sågning. Faktiskt! :) 
En kan ju tycka att jag borde sågat och "platsbyggt" den för just denna fönsterbräda. Men jag vågade inte. Var ju inte alls säker på att det var här den skulle stå. Och med risk för att då behöva göra om allt igen vid en eventuell flytt så kändes det som om det inte var värt det. Bättre att göra hyllan helt rak.
 
 
Mer än detta hann jag inte med faktiskt. Jag gick och klurade på om jag ska måla den vit, slipa av den helt eller lite och olja eller bara låta den vara som den är. Egentligen gillar jag den i färg och slitning som är. Men i resterande rum så finns bara vitt, ek och furu. Målat mörkbrunt hör då inte riktigt hemma. 
Men jag tänker att det kommer slå mig som på huvudet när jag kliver in i lekrummet nästa gång, efter att ha varit borta från vyn en tid. Då plötsligt kommer jag se det som en självklarhet. Vi får la se!
 
 
 
Johanna:

Så gött med ett hållbart hus!☺️ Älskar själv loppis och ni verkar ju ha hittat riktiga godingar✨🙌

Svar: Tack fina! Ja visst är loppis härligt! Har du nåt favoritfynd eller favoritloppis? Kram // Emilia
Emilia Bernehjält

Kommentera inlägget här: