Maggropen och smilgropen

 
Hej där! Hur mår ni? Här rullar det på och är stabilt nu efter några dagars förkylning. Den har vandrat runt mellan oss här hemma men nu är det i stort sett bara lite rinnande näsor kvar, så vi överlever. 
Helgen i Stockholm var ljuvlig för oss alla. Barnen hängde med sina jämnåriga kusiner och Märta såg vi knappt röken av. Så kul hade de ihop och lekte så fint.
Själv fick jag lite efterlängtad egentid. Jag är hemma med barnen på heltid nu och söker jobb. Så en stund för sig själv var ett litet tag sen, hehe. Men nu spenderades den på middag med vänner och med mina syskon efterföljt av en konsert. Brorsan som fyllde år fick detta i present. Igen. Samma varje år faktiskt. Middag och TAW. Tomas Andersson Wij som är vår husgud och bara måste ses, minst en gång om året. Varför skippa ett vinnande koncept liksom? Han är ju snart aktuell i den kommande säsongen av Så mycket bättre också. Som det längtas!
 
Spelningen i helgen gick av stapeln på Mosebacke. Utomhus i fantastiskt väder, under kulörta lyktor. Vad är inte att älska med det? Helen Sjöholm stod på scen tillsammans med Tomas och de levererade så tårarna mina rann och en fick dra mycket på smilbanden mellan låtarna. Bra mellansnack är det bästa!
En heldag som gjorde mycket gott för maggropen och smilgropen så att säga. Välbehövligt batteriladdande när en nu har en snorig liten gnällspik i knät samtidigt som det är på sin plats att sälja in sig själv i cvn och personliga brev. En härlig liten utmaning som jag än så länge inte tror blivit knas. Jag väntar bara på hur jag i småbarnsdimman råkar skriva något som att jag är snorig, gnällig och trött istället för kreativ, social och service-minded. 
 
I nyaloppade blusen och ett par från i vår tidigare loppade pumps. Båda från Myrorna.
 
 
 
TAW, Helen och Mosebacke i en ljuvlig kombo. Har lyssnat ihjäl mig på låten Barpianisten. Den finns på en skiva där Helen tolkar Billy Joel på svenska. Och just denna text har Tomas översatt. Helt fantastisk!
 
 
 
Hemma hos min bror och hans fru. Deras vackra hus, alla underbara detaljer och skärgårdens vackraste utsikt.
 
Brorsan fick en photoshoppad tavla av vår farsa. Slående likhet, hehe. Passar en sjöbuse som han!
 

En söndag på väg

Hej på er! Vi lämnar just ett regnigt Linköping och rullar mot ett soligt Ekerö och senare Dalarö. Två kalas står på agendan. Ett 1årskalas och ett...hmmm vad fyller han nu min bror? Fyrtio nånting...


Melodikrysset från gårdagen ska snart till att lösas men först ett stop för kaffe. Inget melodikryss utan kaffe!

Jag gick igenom lite bilder i mobilen och snubblade över detta hörn av köket. Det slår mig ibland hur galet mycket vi gjort i huset. På ett år. Och så mycket genom återanvändning och återbruk. 

Önskar er en skön söndag! Kram // e

Indiansommar

Just nu är min favorittid på året. Sensommaren eller den tidiga hösten. Luften är kall och frisk. Det går att andas igen och allt känns fräscht. Sommarens färger finns ännu kvar, om än i lite mer dova toner. 

Indiansommar eller brittsommar, som det också kallas, infaller väl egentligen lite senare under hösten men då sommaren i år inte bjudit på det varmaste av väder så känns det nästan som om det är indiansommar idag. Ljuvligt! 

Jag har haft en härlig morgon på stan med en fin vän. Frukost på café, Bondens marknad, lite secondhand shopping och en cykeltur längst ån iklädd min älsklings poncho som jag fyndade i New York 2001. Såhär borde alla dagar starta.

Fyndade en lite galen blus och en tavla till vardagsrummets tavelvägg på Myrorna. Vad tycks? 
Nu ska jag trampa hemåt fylld av energi och sticka över till grannarna med barnen för ett efterlängtat barnkalas. 
Önskar er en fin dag! Kram // e