Mitt hjärtas hus med den blå dörren

Efter bilhaveri och kaospackning, långt och roligt telefonsamtal från släkten i USA samt spontanbesök från härliga vänner kom vi äntligen iväg mot landet och en mysig valborgshelg. Tanken var att rulla på morgonen men det blev istället vid middagstid. Som sig bör rullade vi tre kvarter innan en av oss ropade "Å nej, jag glömde..." Denna gång var det Richard som glömt uniformsbyxorna. Hade blitt en skoj examen i nästa vecka. Men vi vände om så nu är det frid och fröjd. 


Just nu är vi inne i byn och kör en loppisvända. Då finns mottagning och uppkoppling. På gården är det total radioskugga. Om en inte ställer sig på en sten i kohagen och slickar på elstängslet för lite extra kräm. 
Men ack så skönt det är med påtvingad nedkoppling. Det är avkoppling ändå på något vis. Instagrams bilder förblir suddiga och laddar aldrig upp så en kan bara gissa vad omvärlden vill visa. 

En tekanna till min blåvita porslinssamling har just loppats för tre guldpengar. Kalasfynd! Och mer ska det bli idag, hoppas jag!

På återhörande och hej från ett sakta lunkande landetgäng. Trevlig lördag på er // e

DIY-anslagstavla

Vi har börjat pula så smått med vad som ska bli ett café, en affär, ett kök eller en kiosk (Märta Myran har inte bestämt sig än) i lekrummet. IKEAs barnkök ska hack'as och en Expedit-hylla som hittats på loppis för 95 kronor ska bli stommen till kioskluckan. 

Men vi är långt ifrån där än. Så vi börjar i en annan del av projektet. Mer detaljerat. 

Jag fann en gammal klassisk anslagstavla i kork på hjälporganisationen Återvinningens second hand. De har alltid halva priset på allt så en guldtia blev mitt pris för denna, fast prislappen då säger det dubbla. 
Jag och Myran har här gett den en liten ansiktslyftning med färg och den kommer nu få agera menytavla i det kommande caféet. 

Anslagstavlan i sitt originalutförande.

Grundmålad med vit färg för att toppfärgen sedan inte ska smita ut i korkens gropar.

Vårt valda mönster uppritat och tejpning av linjer satte fart.

Sen började målning, ny tejpning, målning och så vidare...

Det färdiga resultatet.

Och här med ett menyförslag som är under utvärdering hos en mycket entusiastisk om än kritisk tjej. Korv ska tydligen inte finnas på menyn. Och här försökte en göra sig till på kvällen och överraska när hon vaknade för morgondagens lek. Inte alltid en lyckas leverera.

Loppad spetsdröm #2

Förra veckan visade jag en lila spetsdröm jag loppade för en hundring. Här kommer nästa kärlek. En Peter Pan-dröm i femenim tappning. Det är nog den lilla kragen som får mig associera till Pan. För att inte nämna färgen. 


Exakt som den lila är detta en spetsdröm, precis som jag älskar, men denna i lite kraftigare spets. Och med ärm. Stor ÄLSK på det! 
Denna skönhet fann jag på Stadsmissionen för sextio silvermynt. Mumma, tack och bock! 

Den är dock en aningens liten  (Jag köpte den under graviditeten med Frank och kunde inte prova den, utan chansade. ) så frågan är om den kommer säljas vidare eller om jag ska jobba lite med att komma i den. Vi får se.
Jag är annars rätt hård med att inte ha för många för små eller för stora plagg i garderoben. Bättre att ha sånt som passar så en känner sig fin, än plagg som påminner en om att en "borde" gå ner eller upp några kilon, alternativt lägga ut eller sy in plagget. 
En garderob är ju bäst om den är uppdaterad och aktiv. Med undantag för säsongsplagg som shorts och vinterjackor ska plaggen som hänger där användas. Annars ska de få ett nytt hem. 
Bättre att bli älskad av någon annan än hänga bortglömd och oanvänd hos mig.